Ελλαδα

Παραλίγο να συγκρουστούν 3 πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας - Έμπλεξαν οι άγκυρες

Υπήρξε ελαφριά επακούμβηση μεταξύ του «Fast Ferries Andros» και του «Αικατερίνη Π.»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ραφήνα: Πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους
© irafina.gr

Με καθυστέρηση ο απόπλους τριών πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας, καθώς σε δύο από αυτά έμπλεξαν οι άγκυρες

Με καθυστέρηση διεξάγεται ο απόπλους τριών επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας, καθώς δύο από αυτά - το «Fast Ferries Andros» και «Αικατερίνη Π.» - έμπλεξαν τις άγκυρες τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το «Fast Ferries» ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:30 το πρωί για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, ενώ το «Αικατερίνη Π.» στις 8:05 για Τήνο, Μύκονο, Νάξο. Κατά τη διάρκεια απόπλου του πρώτου, μπλέχτηκε η άγκυρά του με το δεύτερο.

Ραφήνα: Μπλέχτηκαν οι άγκυρες σε πλοία

Τα δύο πλοία βρίσκονται στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Ραφήνας όπου γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής στις άγκυρες.

Για λόγους ασφαλείας καθυστέρησε και ο απόπλους του «Super Ferry» για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:50. Το Super Ferry με 551 επιβάτες τελικά απέπλευσε για την εκτέλεση του δρομολογίου στις 09.15.

Ελαφριά επακούμβηση

Τα πληρώματα των άλλων δύο πλοίων συνεχίζουν τις προσπάθειας να ξεμπλέξουν τις καδένες των αγκυρών τους.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο irafina, την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η σύγκρουση, καθώς στην περιοχή επικρατούν άνεμοι και τα πλοία είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξε ελαφριά επακούμβηση μεταξύ του «Fast Ferries Andros» και του «Αικατερίνη Π».

Στο «Fast Ferries Andros» προκλήθηκε μηχανική βλάβη και παραμένει με 734 επιβάτες προκειμένου να ρυμουλκηθεί από δύο ρυμουλκά στο λιμάνι της Ραφήνας όπου αναμένεται να του απαγορευθεί ο απόπλους.

To «Fast Ferries Andros» στη Ραφήνα
To «Fast Ferries Andros» στη Ραφήνα

Επίσης κατά τη διαδικασία απεμπλοκής των αγκυρών, το πλοίο «Αικατερίνη Π.» με 391 επιβάτες απώλεσε τη μία από τις δύο άγκυρες και πλέει αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου όπου αναμένεται και σε αυτό να απαγορευτεί ο απόπλους.

Και στα δύο πλοία που δημιουργήθηκε πρόβλημα οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα των εταιρειών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ