- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κακοκαιρία Daniel: 109 απεγκλωβισμοί σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα
Έχουν διατεθεί σχεδόν 2000 αστυνομικοί και 500 οχήματα
Κακοκαιρία Daniel: 109 απεγκλωβισμοί ατόμων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα από την ΕΛΑΣ
Η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως τόνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, κατά την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Daniel».
Στο πλαίσιο αυτό και ενεργώντας με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως τόνισε ο κ. Μαυρόπουλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με κατά περίπτωση απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας.
«Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις αψηφώντας κάθε κίνδυνο προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία σε συνεργασία με το 112 και με την συνεχή παρουσία εκπροσώπου της Αστυνομίας στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Κακοκαιρία Daniel: Σχεδόν 2000 αστυνομικοί και πάνω από 500 οχήματα
Στη συνέχεια ο κ. Μαυρόπουλος τόνισε ότι στη Θεσσαλία, κατά το διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου, διατέθηκαν 1355 αστυνομικοί με 528 οχήματα, που πραγματοποίησαν 105 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 35 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε σημεία οδικού δικτύου.
Παράλληλα στη Στερεά Ελλάδα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. διατέθηκαν 473 αστυνομικοί με 99 οχήματα, που πραγματοποίησαν 4 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 12 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Κακοκαιρία Daniel: Οι διακοπές κυκλοφορίας
Αναφορικά με τις προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων ο κ. Μαυρόπουλος επισήμανε ότι πραγματοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚΟΚ για σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την απόδοση του οδικού δικτύου στη κυκλοφορία.
«Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για όσο χρόνο χρειαστεί με σκοπό την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος» κατέληξε ο κ. Μαυρόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.