Ελλαδα

Κακοκαιρία Daniel: 109 απεγκλωβισμοί σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Έχουν διατεθεί σχεδόν 2000 αστυνομικοί και 500 οχήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: 109 απεγκλωβισμοί σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα
© EUROKINISSI

Κακοκαιρία Daniel: 109 απεγκλωβισμοί ατόμων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα από την ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως τόνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, κατά την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Daniel».

Στο πλαίσιο αυτό και ενεργώντας με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως τόνισε ο κ. Μαυρόπουλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με κατά περίπτωση απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας.

«Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις αψηφώντας κάθε κίνδυνο προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία σε συνεργασία με το 112 και με την συνεχή παρουσία εκπροσώπου της Αστυνομίας στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcocbea88u9)

Κακοκαιρία Daniel: Σχεδόν 2000 αστυνομικοί και πάνω από 500 οχήματα

Στη συνέχεια ο κ. Μαυρόπουλος τόνισε ότι στη Θεσσαλία, κατά το διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου, διατέθηκαν 1355 αστυνομικοί με 528 οχήματα, που πραγματοποίησαν 105 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 35 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε σημεία οδικού δικτύου.

Παράλληλα στη Στερεά Ελλάδα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. διατέθηκαν 473 αστυνομικοί με 99 οχήματα, που πραγματοποίησαν 4 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 12 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Κακοκαιρία Daniel: Οι διακοπές κυκλοφορίας 

Αναφορικά με τις προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων ο κ. Μαυρόπουλος επισήμανε ότι πραγματοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚΟΚ για σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την απόδοση του οδικού δικτύου στη κυκλοφορία.

«Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για όσο χρόνο χρειαστεί με σκοπό την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος» κατέληξε ο κ. Μαυρόπουλος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcowx4md06h)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.