- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητροπολίτης Δωδώνης: «Βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα»
Είπε πως είναι «αστεία πράγματα» όσα ακούγονται για «τσιπάκια»
Υπέρ των νέων ταυτοτήτων τάχθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος
Υπέρ των νέων ταυτοτήτων δήλωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, την ώρα που πολλοί είναι οι πολίτες που συρρέουν στα αστυνομικά τμήματα για να εκδώσουν ταυτότητα με την παλιά της μορφή, επηρεασμένοι από διαφόρων ειδών θεωρίες συνωμοσίας και fake news.
«Όποιος έχει τον Θεό μέσα του, δεν φοβάται κανέναν. Δεν φοβόμαστε κανέναν όταν κάνουμε τον σταυρό μας με πίστη και όχι για τον τύπο. Αν είμαστε χριστιανοί, δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως», είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς η άποψη της Εκκλησίας θα εκφραστεί από την Ιερά Σύνοδο.
Ερωτηθείς για το αν στο ποίμνιό του υπάρχουν αντιδράσεις για τις ταυτότητες, είπε πως δεν πρόκειται για καθολικές αντιδράσεις, αλλά «υπάρχουν λίγοι δεξιά και αριστερά». Πρόσθεσε πως είναι «αστεία πράγματα» όσα ακούγονται για «τσιπάκια».
Όσο για εκείνους που επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο για τις ταυτότητες, τόνισε τα εξής: «Τον Άγιο Παΐσιο τον γνώρισα εγώ το 1962 στο Σινά, δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα. Ούτε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Αυτά είναι κουβέντες του πεζοδρομίου».
Τέλος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρές κουβέντες αυτά τα πράγματα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.