Ελλαδα

Σε πλοίο στο λιμάνι ασθενείς του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης μετά την εκκένωση

Σε τέντες τα σοβαρά περιστατικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε πλοίο στο λιμάνι ασθενείς του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης μετά την εκκένωση

Αλεξανδρούπολη: Σε πλοίο στο λιμάνι ασθενείς του νοσοκομείου - Σε τέντες τα σοβαρά περιστατικά

Στην εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προχώρησαν οι Αρχές μετά από απόφαση του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου.

Η εξάπλωση της πυρκαγιάς ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια και εναλλακτικές λύσεις και οδήγησε στη μεταφορά των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Συνολικά συνδράμουν 30 ασθενοφόρα από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Διδυμότειχο και Θεσσαλονίκη, ενώ στη «μάχη» βρίσκονται επιπλέον 3 στρατιωτικά υπό το συντονισμό του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου.

Τα πλάνα από βίντεο που δημοσίευσε το e-evros.gr από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δείχνει το «Αδαμάντιος Κοραής» να έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης (ΠΓΝΑ). Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ κάνει λόγο για συνολικά 90 ασθενείς που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως στον εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου έχουν μετατραπεί σε θαλάμους.

(05:40): Το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο καθώς έχει εκκενωθεί το Π.Γ.Ν.Α.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ