Ελλαδα

Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη για τέταρτη ημέρα

Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα η εκκένωση του νοσοκομείου - Κόλαση φωτιάς στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη © Eurokinissi

Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα για τέταρτη ημέρα - Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα η εκκένωση του νοσοκομείου - Κόλαση φωτιάς στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς

Ανεξέλεγκτα μαίνονται για τέταρτη ημέρα τα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη. Οι φλόγες, λίγο μετά τις έξι το πρωί, έφτασαν στα 300 μέτρα από το νοσοκομείο της πόλης με τους πυροσβέστες να έχουν στήσει μια τεράστια αντιπυρική ζώνη προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες προτού αυτές, φτάσουν στον φράκτη. Εάν η φωτιά περάσει το νοσοκομείο, αναφέρουν οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τότε η Αλεξανδρούπολη θα καεί ολοκληρωτικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuyrkwyy6jd5)

Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα η εκκένωση του νοσοκομείου

Τα πληρώματα των ασθενοφόρων αναμένεται έως τις επτά το πρωί να έχουν εκκενώσει πλήρως το νοσοκομείο της πόλης. Η διαδικασία μερικής εκκένωσης ξεκίνησε χθες το βράδυ, λίγο μετά τις έντεκα. Αρχικά απομακρύνθηκε η μονάδα νεογνών και εν συνεχεία οι υπόλοιπες μονάδες. Όλοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμάνι της πόλης, όπου θα παραμείνουν έως ότου σβήσουν οι φλόγες που έχουν ζώσει τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cuyrruz9ikep)

Κόλαση φωτιάς στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς

Στάχτη έχει γίνει το κεντρικό και νότιο τμήμα του πυκνού πευκοδάσους της Δαδιάς, του Εθνικού Πάρκου του Έβρου. Η φωτιά ξεκίνησε χθες το μεσημέρι κάτω από συνθήκες οι οποίες διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Οι υπόνοιες ότι ξεκίνησαν από ομάδα μεταναστών, ερευνώνται από τις αρχές χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Η ένταση των ανέμων στον Νότιο Έβρο φτάνει τα 8 μποφόρ, ενώ κατά τόπους οι ριπές αγγίζουν και τα 9 μποφόρ. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν τα εναέρια μέσα θα μπορέσουν να πετάξουν σε λίγη ώρα. Σίγουρα όμως, οι πιλότοι θα δώσουν τιτάνιο αγώνα με πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες.

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 60 οχήματα, δεκάδες πεζοπόρες ομάδες, εθελοντές και υδροφόρες της περιφέρειας πάλευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να στήσουν αντιπυρικές ζώνες, ωστόσο εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων οι φλόγες περνούσαν κάθε εμπόδιο που έστηναν τα σωστικά συνεργεία.

Σε συναγερμό κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων

Κατακόρυφα αυξημένες είναι οι περιπολίες αστυνομίας, στρατού και στελεχών της ΕΥΠ κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων. Οι ενδεχόμενες προσπάθειες προβοκατόρων ή απλά ανθρώπων που θα θελήσουν να προκαλέσουν χάος στον Έβρο πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα καραβάνια των μεταναστών ενδεχομένως να εκμεταλλευτούν αυτήν τη χαοτική κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι στο Νότιο Έβρο προκειμένου να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Η συνοριακή φύλαξη έχει τεθεί σε πλήρη συναγερμό. Οι περιπολίες έχουν διπλασιαστεί από νωρίς χθες το βράδυ και θα παραμείνουν έως ότου λήξει ο συναγερμός, κάτι που δεν δείχνει πως θα συμβεί σήμερα. Τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο βαίνουν αυξανόμενα σε σχέση με την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, ενώ οι εκκενώσεις οικισμών είναι συνεχείς.

Οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, δεν επιτρέπουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Για αυτό τον λόγο, η Περιφέρεια Έβρου προσπαθεί με το στήσιμο αντιπυρικών ζωνών να ανακόψει τη μανία των μετώπων. Όμως ενώ στήνεται «νεκρή» ζώνη πλάτους 200 μέτρων, οι φλόγες, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, περνούν και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ