- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ποιές περιοχές θα έχουν πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή
Έκκληση για μεγάλη προσοχή στους πολίτες
Φωτιες - Πολιτική Προστασία: Ποιές περιοχές θα έχουν πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) αύριο Κυριακή
Δύσκολη μέρα προβλέπεται και η αυριανή, Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, όσον αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) για μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.
Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, 'Αγιον Όρος)
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)
Στις παραπάνω περιοχές παραμένει σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Επιπλέον, σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Τέλος, απευθύνεται και πάλι έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να μην εκτελούν εργασίες ή άλλες δραστηριότητες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς να τηλεφωνούν αμέσως στο 199.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μετεωρολόγος εξηγεί γιατί ο υδράργυρος θα ανέβει έως και 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες
Αστυνομική επιχείρηση της ΔΑΟΕ σε Αττική, Βοιωτία και Βόρεια Ελλάδα – κατασχέθηκαν χρήματα, όπλα και φορτηγά
Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου - Αναστέλλει τη δραστηριότητά του
Στρατηγική συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας για την ανάσχεση της νόσου
Θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ακολούθησε… κυνηγητό στο προαύλιο
Συναγερμός στην Πυροσβεστική και τις Αρχές
Η ομολογία του 54χρονου και το χρονικό της σύλληψης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανάρτησή της στο Instagram
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Μισό εκατομμύριο βρέθηκε να διακινείται από τον έναν εταιρικό λογαρισμό στον άλλο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.