Ελλαδα

Η στιγμή που σερβιτόρος σώζει με λαβή Χάιμλιχ πελάτισσα σε εστιατόριο της Ζακύνθου

To βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που σερβιτόρος σώζει με λαβή Χάιμλιχ πελάτισσα σε εστιατόριο της Ζακύνθου

Ζάκυνθος: Σερβιτόρος έσωσε με λαβή Χάιμλιχ πελάτισσα - To βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η σωτήρια παρέμβαση ενός σερβιτόρου σε μαγαζί εστίασης στη Ζάκυνθο όταν είδε πελάτισσα να πνίγεται ενώ έτρωγε σε εστιατόριο στην περιοχή Καλαμάκι.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και έχει δει το φως της δημοσιότητας, η γυναίκα πνίγηκε με κάτι που έφαγε με τον συνδαιτημόνα της αρχικά να προσπαθεί να τη βοηθήσει με κάποια χτυπήματα στην πλάτη.

Ωστόσο, η γυναίκα εξακολουθούσε να μην μπορεί να αναπνεύσει αφού αυτό που είχε φάει της είχε σταθεί στον λαιμό εμποδίζοντάς την να πάρει ανάσα.

Αμέσως, έσπευσε ένας από τους σερβιτόρους, ο οποίος χρησιμοποίησε τη λαβή Χάιμλιχ με την οποία κατάφερε να ξεμπλοκάρει της αεροφόρες οδούς.

Πνίγηκε με το φαγητό στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με το tempo24.news ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε καλέσει το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο να παραλαμβάνει τη γυναίκα και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ποια είναι η λαβή Χάιμλιχ

Η λαβή Χάιμλιχ είναι μία θεραπευτική τεχνική για την αποφυγή πνιγμού ατόμου λόγω απόφραξης του αναπνευστικού του σωλήνα από ξένο σώμα. Επινοήθηκε από τον Αμερικανό χειρουργό Χένρι Χάιμλιχ ο οποίος την παρουσίασε στην ιατρική κοινότητα το 1974. Βασίζεται στη χρήση του αέρα του θώρακα του ασθενή, με την πρόκληση βήχα, για την απομάκρυνση του αντικειμένου που προκαλεί την ασφυξία. Εφαρμόζεται με λαβή από την οπίσθια πλευρά του ασθενή, κατά την οποία ο θεραπευτής σταυρώνει τα χέρια του στην κοιλιά του πάσχοντα (ακριβώς πάνω από τον ομφαλό) και με μία απότομη κίνηση προς τα μέσα και άνω, επιτυγχάνει την αφαίρεση του ξένου σώματος. Η μέθοδος αυτή έχει υιοθετηθεί από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό (ARC) και την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ