- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλύτερη η εικόνα από πυρκαγιές στα διόδια Ελευσίνας και τη Σκιάθο
Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου
Χωρίς μέτωπο και σε ύφεση η πυρκαγία μετά τα διόδια Ελευσίνας - Συνεχίζεται η κατάσβεση φωτιάς στη Σκιάθο
Σε ύφεση είναι από το πρωί η φωτιά στο 29ο χιλιόμετρο τη εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, μετά τα διόδια Ελευσίνας, η οποία εκδηλώθηκε τη νύχτα σε δασική έκταση και απείλησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον μέτωπο αλλά κάποιες μικρές εστίες.
Πριν από λίγο έβρεξε στην περιοχή, γεγονός που βοήθησε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, όταν και αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι.
Από τις 9 το πρωί αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο. Μόνο η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης παραμένει κλειστή για να διευκολύνονται τα πυροσβεστικά οχήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο πήρε φωτιά εν κινήσει στην Εθνική Οδό και ο οδηγός του το στάθμευσε στη δεξιά πλευρά του δρόμου για να απομακρυνθεί. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ξερά χόρτα και στην πλαγιά, φτάνοντας σε βάθος ενός χιλιομέτρου από το δρόμο.
Στην περιοχή υπάρχει μια επιχείρηση με προκάτ οικίες και μερικά διάσπαρτα σπίτια του οικισμού Λουτρόπυργος, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν.
Για το έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 72 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.
Καλή εικόνα σε φωτιά στη Σκιάθο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 06.15 το πρωί σε δασική έκταση στην Πούντα Σκιάθου, με τον δήμαρχο του νησιού, Θοδωρή Τζούμα, να σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο μετά τις εννέα πρωί.
Από την πυροσβεστική υπηρεσία, μπορεί να μην επιβεβαιώνεται η οριοθέτηση, ωστόσο όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η φωτιά στην περιοχή, δεν εμπνέει καμία ανησυχία».
Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα στη νήσο Σκιάθο. Επιχειρούν 15 #πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 Α/Φ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 13, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποιον κρατούμενο εστιάζουν οι Αρχές
Ποιος είναι ο ρόλος τους
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Επανεκκίνησε χθες, μετά τη θερινή διακοπή, η διαδικασία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Η απάντηση για την εκδήλωση στη Νέα Παραλία
Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο
Στο βορειοανατολικό μέτωπο το βάρος των δυνάμεων
Διαδραστική παρουσία του ιδρύματος με τεχνολογία, καινοτομία και παράλληλες εκδηλώσεις
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.