Ελλαδα

Μεγάλη φωτιά στην Αθηνών - Κορίνθου, κοντά στη Νέα Πέραμο

Ξεκίνησε από αυτοκίνητο και επεκτάθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά κοντά στη Νέα Πέραμο
© Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση/George Neokleous

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο 29ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου - Καλύτερη η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση, στο 29ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, μετά τα διόδια Ελευσίνας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα από όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες, οι οποίες επεκτάθηκαν σε παρακείμενα ξερά χόρτα.

Φωτιά που ξεκίνησε από ΙΧ κοντά στη Νέα Πέραμο
© Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση/George Neokleous

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, για προληπτικούς λόγους, λίγο μετά τις 3 το πρωί, δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής Άνω Λουτρόπυργος.

Στο σημείο έσπευσαν 58 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Νεράκι του δήμου Νέας Περάμου. 

Επιπλέον, με το πρώτο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν από αέρος δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, το ένα συντονιστικό.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γιώργος Σταμούλης, μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο είναι σε ύφεση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η φωτιά είχε κατεύθυνση προς το βουνό και έτσι δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή. 

fotianeaperamos2

Κλειστή η δεξιά λωρίδα της Εθνικής Οδού

Στο τμήμα της Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο Νέας Περάμου είναι κλειστή για την κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα.

Νωρίτερα τα ξημερώματα, είχε κλείσει εντελώς η νέα Εθνική Οδός από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο της Νέας Περάμου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ