Ελλαδα

Εισαγγελική έρευνα για τουριστικό πρακτορείο στον Βόλο για απάτες κατά πελατών

Πώς «φέσωνε« ξενοδοχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τουριστικό πρακτορείο - Οι δύο καταγγελίες από πελάτες και ξενοδοχεία

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε στον Βόλο για τουριστικό πρακτορείο, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο δέχτηκε δύο καταγγελίες.

Σύμφωνα με το gegonota.news, οι συγκεκριμένες καταγγελίες δεν είναι οι μόνες που έχουν κατατεθεί για το πρακτορείο στο κέντρο του Βόλου. Η πρώτη καταγγελία που κατατέθηκε εναντίον της αφορά σχολική εκδρομή στο τέλος Απριλίου, από τη Σκιάθο στην Κατερίνη. Η πράκτορας έλαβε τα χρήματα από τους μαθητές και «φέσωσε» το ξενοδοχείο με 4.300 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κινήθηκε νομικά, γνωρίζοντας πως θα αργήσει να βρει το δίκιο του, αλλά η προκαταρκτική της εισαγγελίας επισπεύδει τις διαδικασίες.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά οργάνωση εκδρομής στη Νότιο Ιταλία. Ενώ έλαβε τα χρήματα από τους πελάτες της, τους ειδοποίησε μια ημέρα πριν το ταξίδι πως η εκδρομή αναβάλλεται μέχρι τη λήξη απεργίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Δεν επέστρεψε τα χρήματα που δόθηκαν από τους πελάτες για το ταξίδι που είχε προγραμματιστεί τον Ιούνιο, ενώ ένας πελάτης διαπίστωσε πως στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν είχε γίνει καμία απεργία. Οι καταγγελίες έφτασαν στο Υπουργείο Τουρισμού και όπως ανέφεραν στα gegonota.news επαγγελματίες του κλάδου, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που από το συγκεκριμένο πρακτορείο «φεσώνεται» ξενοδοχείο που κλείστηκε για πενθήμερη εκδρομή, ούτε είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται εκδρομή στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό χωρίς να επιστραφούν χρήματα. «Είναι κλειστός ο επαγγελματικό μας κύκλος και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει και τα φαινόμενα δεν είναι πρωτόγνωρα στη συγκεκριμένη επιχείρηση», τόνισαν επαγγελματίες του κλάδου.

Με πληροφορίες από gegonota.news

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ