Ελλαδα

Γύπας σώθηκε από πνιγμό σε παραλία της Σητείας - Τον βάφτισαν Μαθιό

Εθελοντές έσωσαν «ναυαγό» γύπα σε απόκρημνη παραλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσωση ορνίου σε παραλία στη Σητεία
© Facebook/Sitia on Line

Βούτηξαν και έσωσαν γύπα που είχε πέσει στη θάλασσα σε παραλία της Σητείας

Μέσα από τη θάλασσα έσωσαν εθελοντές έναν γύπα σε παραλία στην περιοχή του Γούδουρα, στη Σητεία της Κρήτης. Το πτηνό εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (28/07) στην απόκρημνη παραλία και τελικά διασώθηκε χθες το πρωί (30/07).

Το ζώο βρισκόταν αρχικά εκτός θάλασσας, αλλά οι εθελοντές δεν μπόρεσαν να το σώσουν. Τελικά, συνέβη αυτό που φοβόντουσαν: το όρνιο Gyps fulvus έπεσε στη θάλασσα και μάλιστα πάνω σε έναν άνθρωπο. Για καλή του τύχη, ένας λουόμενος, βλέποντας το πουλί να πνίγεται, χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε και κατάφερε να το βγάλει έξω σώο, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Οι εθελοντές ξέπλυναν τον τεράστιο γύπα - έχει άνοιγμα φτερών 2,5 μέτρα - και του έδωσαν ισοτονικό διάλυμα για να ενυδατωθεί, ενώ το έλεγξαν για παράσιτα και τραύματα. Μάλιστα, το συμπαθές πτηνό βαφτίστηκε «Μαθιός».

Όπως σημείωνεται στη σελίδα στο Facebook «Sitia on Line», αυτά τα πουλιά γεννήθηκαν Γενάρη ή Φλεβάρη, είναι ανώριμα και δεν κατάφεραν έως τώρα να ενταχθούν σε κάποιο κοπάδι με αποτέλεσμα να «πέφτουν» παντού (ταράτσες, αυλές, παραλίες).

Ο Μαθιός θα φιλοξενηθεί σε ασφαλές σημείο για τους επόμενους 4-5 μήνες και στη συνέχεια θα αφεθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Δείτε την ανάρτηση:

Έπεσε σε ΑΝΘΡΩΠΟ… Προχθές το απόγευμα 28 Ιουλίου ειδοποιηθήκαμε από την Ειρήνη Παθιάκη (μέλος της ομάδας μας Εθελοντες...

Posted by Sitia on line on Sunday, July 30, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ