Ελλαδα

Το τελευταίο αντίο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σε στενό οικογενειακό κύκλο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Κηδεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Πραγματοποιήθηκε η κηδεία της σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο

Στο Α' νεκροταφείο ετάφη σήμερα το μεσημέρι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που πέθανε την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 80 ετών.

Νωρίτερα, είχε τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, η κηδεία της στο παρεκκλήσσι που βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας Βαρδή Βαρδινογιάννη, στην Εκάλη.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Κηδεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο
© EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Βαρδινογιάννη
© EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Το τελευταίο αντίο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η πρόεδρος της «Ελπίδας» και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 80 ετών τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Tον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας είχε επιδεινωθεί αρκετά, με την ίδια να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας.

Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, και έχουν 5 παιδιά τον Γιάννη, την Χριστιάνα, τον Γιώργο, τον Νίκο και την Βαρδιάννα.

Ήταν Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Το τελευταίο αντίο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη
© Eurokinissi

Από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά.

Δραστηριοποιήθηκε επίσης ως: Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», κ.ά.

Έχει γράψει το βιβλίο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Έχει τιμηθεί από την Γαλλική Προεδρία ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής. Το 2015 προήχθη στη τάξη των Αξιωματικών της Λεγεώνος Τιμής. Το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών, της οικογένειας και κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ενώ το 2020 τιμήθηκε με το βραβείο Νέλσον Μαντέλα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ