Ελλαδα

Πυκνό δάσος καίει η φωτιά στη Ρόδο - Δύσκολη μάχη των πυροσβεστών

Δείτε εικόνες και βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια της ολονύχτιας μάχης με τη φωτιά στη Ρόδο
© Facebook / Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλακου

Φωτιά τώρα στη Ρόδο: Σε πυκνό δάσος οι φλόγες - Μεγάλη κινηματοποίηση για την κατάσβεση - Εικόνες από το μέτωπο

Πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια καίει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (18.7) στη Ρόδο. Οι πυροσβέστες έδωσαν όλο το βράδυ σκληρή μάχη με τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα απογειώθηκαν για να συνδράμουν στην κατάσβεση της δύσκολης φωτιάς που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτείνεται σε δύο μέτωπα. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 επανδρωμένα οχήματα. Επίσης, επιχειρούν με ρίψεις νερού 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

«Η νύχτα ήταν δύσκολη για όλο τον κρατικό μηχανισμό και τους εθελοντές που έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες. Ανθρώπινη ζωή δεν κινδυνεύει. Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως, ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν και στα δύο μέτωπα. Η δουλειά που έγινε τη νύχτα, πολύ σημαντική. Είμαστε δίπλα τους», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

Η νύχτα ήταν δύσκολη για όλο τον κρατικό μηχανισμό και τους εθελοντές που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη με τις φλόγες. Αθρώπινη ζωή δεν κινδυνεύει. Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως, ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν και στα δύο μέτωπα. Η δουλειά που έγινε τη νύχτα, πολύ σημαντική. Είμαστε δίπλα τους.

Posted by Γιώργος Χατζημάρκος on Tuesday, July 18, 2023

Πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου.

Φωτιά τώρα στη Ρόδο - Βίντεο και Εικόνες

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Απόλλωνα

Posted by Χρήστος Ευστρατίου on Tuesday, July 18, 2023

Όλες οι εξελίξεις - Φωτιά τώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ