Ελλαδα

Ανοιχτά τα πάρκα της Αττικής την Κυριακή, αλλά με περιορισμένο ωράριο

Ποιες ώρες θα παραμείνουν κλειστά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πεδίον του Άρεως
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ

Καύσωνας Κλέων: Πώς θα λειτουργήσουν τα μεγάλα πάρκα της Αττικής την Κυριακή

Ανοιχτά, αλλά με περιορισμένη λειτουργία θα είναι αύριο, Κυριακή, τα μεγάλα πάρκα της Αττικής, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα, τα πάρκα Τρίτση, Πεδίον του Άρεως, Λόφου Φινοπούλου και Αττικού Άλσους θα είναι ανοικτά για το κοινό μόνο τις πρωινές ώρες (7πμ-11πμ) και το βράδυ (7μμ-11μμ). Συνεπώς, θα παραμέινουν κλειστά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα πάρκα θα λειτουργήσουν έτσι για λόγους ασφαλείας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές και το επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς στην Αττική ξεπερνά ακόμα και το 4.

«Οι πολίτες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες που αναφέρονται παραπάνω, χρονικό διάστημα που η θερμοκρασία δεν είναι τόσο υψηλή άρα και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς περιορισμένος, θα μπορούν να επισκεφθούν τα πάρκα για να δροσιστούν, ενώ τόσο στο πάρκο Τρίτση όσο και στο Πεδίον του Άρεως, θα βρίσκονται εθελοντές της Περιφέρειας οι οποίοι θα προσφέρουν νερά και χυμούς στους επισκέπτες», επισημαίνεται.

Για τη λειτουργία των πάρκων από αρχές της εβδομάδας όπου και πάλι αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας, αφού αξιολογηθούν τα επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Σάββατο, τα προαναφερθέντα πάρκα ήταν κλειστά όλη μέρα λόγω του καύσωνα.

Κλειστή την Κυριακή το μεσημέρι η Ακρόπολη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ενημέρωσε ότι αύριο, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Σημειώνεται ότι παρομοίως και σήμερα ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης είναι κλειστός από τις 11:30 έως τις 17:30, ενώ το ίδιο έγινε και την Παρασκευή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ