Ελλαδα

Κλειστή και αύριο το μεσημέρι η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Ποιες ώρες θα απαγορεύεται η πρόσβαση στον Ιερό Βράχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακρόπολη: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας και την Κυριακή λόγω καύσωνα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ενημέρωσε ότι αύριο, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Σημειώνεται ότι παρομοίως και σήμερα ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης είναι κλειστός από τις 11:30 έως τις 17:30, ενώ το ίδιο έγινε και την Παρασκευή.

Κλειστός σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού

Κλειστός θα παραμείνει από τις 12 -5 ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, σύμφωνα με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και στην Κρήτη. Όπως είχε ανακοινωθεί, στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας λόγω επικράτησης θερμοκρασιών καύσωνα.

Η τροποποίηση του ωραρίου αφορά και στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, της Αγίας Τριάδας, τον αρχαιολογικό χώρο των Ματάλων, της Γόρτυνας και των Μαλίων.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Βάσω Συθιακάκη, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το μέτρο να επεκταθεί και μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου (15-7-2023), ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό ότι, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες και μετεωρολογικές προβλέψεις, το τροποποιημένο ωράριο θα ισχύσει και για την Κυριακή 16/7/2023.

Κλειστά τα πάρκα το Σάββατο

Κλειστά είναι το Σάββατο (15/7) τα πάρκα «Πεδίον του Άρεως», «Λόφος Φινοπούλου», «Αττικό Άλσος» και «Τρίτση», λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με το επίπεδο επικινδυνότητας στην Αττική να φθάνει ακόμα και το 4, για λόγους ασφάλειας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς, είναι κλειστά όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας από τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (14/7) και για 24 ώρες.

Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού».

Για τη λειτουργία των Πάρκων την Κυριακή 16 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ