Ελλαδα

Καύσωνας «Κλέων»: Κλειστά τα μεγάλα πάρκα της Αττικής το Σάββατο

Αναβάλλονται και οι πολιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο του Αττικού Άλσους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καύσωνας «Κλέων»: Κλειστά τα μεγάλα πάρκα της Αττικής το Σάββατο
© Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

Καύσωνας «Κλέων»: Για προληπτικούς λόγους κλειστά θα είναι αύριο, Σάββατο 15 Ιουλίου, όλα τα πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Κλειστά θα είναι το Σάββατο, 15 Ιουλίου, όλα τα πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς εξαιτίας του καύσωνα «Κλέων».

Με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την επικράτηση και αύριο πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με το επίπεδο επικινδυνότητας στην Αττική να φθάνει ακόμα και το 4, για λόγους ασφάλειας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς, αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου από τις 9 το πρωί και για 24 ώρες, κλειστά θα είναι όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ειδικότερα πρόκειται για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, το Λόφο Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος. Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού».

Για τη λειτουργία των Πάρκων την Κυριακή 16 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας και αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ