Ελλαδα

Απολογείται σήμερα ο 32χρονος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω

Τα νέα στοιχεία για την άγρια γυναικοκτονία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 27χρονη Αναστάζια δολοφονήθηκε στην Κω
© Facebook

Κως - Γυναικοκτονία: Σήμερα η απολογία του 32χρονου κατηγορούμενου - Η παραίτηση του δικηγόρου του και οι αποκαλύψεις 

Απολογείται σήμερα Τρίτη (27.6) ο 32χρονος που κατηγορείται για τη γυναικοκτονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Ζαφείρη Δρόσου, που διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης από το δικαστήριο, ορίστηκε η Αθηνά Φουντωτού. Η δικηγόρος ζήτησε για λογαριασμό του πελάτη της και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα.

Ο 32χρονος φέρεται να προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του, όπως διαπιστώθηκε από την ανάκτηση των δεδομένων του κινητού, που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Κως - Γυναικοκτονία: Της έκοψε τα δάχτυλα για να σβήσει τα αποτυπώματα

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζιας στην Κω αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Σύμφωνα με τον απόστρατο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, Γιάννη Κατσιαμάκα, ο 32χρονος δράστης είχε αφαιρέσει κάποια δάχτυλα από το πτώμα της Αναστάζιας, προκειμένου να εξαφανίσει τα αποτυπώματα και να δυσκολέψει την αναγνώριση του πτώματος.

«Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στη Google πώς να σβήσεις ίχνη από πτώμα», είπε και συμπλήρωσε: «Τι έψαχνε δηλαδή; Να βρει τρόπο να εξαφανίσει τα ίχνη του πάνω στη νεκρή κοπέλα ή να ταυτοποιηθεί (η σορός της) όσο πιο δύσκολα γίνεται. Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό».

Τέλος, ο κ. Κατσιαμάκας τόνισε πως «η πράξη αυτή δείχνει την αγριότητα του εγκλήματος», ενώ αναφορικά με τον δράστη υποδηλώνει πως «δεν διακατεχόταν από κανένα συναίσθημα απέναντι στη νεκρή κοπέλα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctkbpg881rqx)

Κως - Γυναικοκτονία: Δίχως αποτέλεσμα οι εξετάσεις DNA

Νωρίτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Σόμπολου και της ATHENS VOICE, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις από το DNA που ελήφθη από τη σορό της Αναστάζια, δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα. Το γενετικό υλικό έχει υποστεί αλλοιώσεις, από πολλούς παράγοντες, καθιστώντας το ουσιαστικά «άχρηστο» κατά την ανάλυση του.

Κλιματικές συνθήκες, κυρίως οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, εξωγενείς παράγοντες όπως η μέθοδος ταφής και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της, αλλοίωσαν το γενετικό υλικό της 27χρονης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει επιπλέον στοιχεία στους αστυνομικούς.

Αυτό βέβαια, δεν αλλάζει τίποτε ως προς το εάν ο 32χρονος είναι ο δράστης της δολοφονίας της νεαρής Πολωνής, ανέφεραν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Υπάρχει πληθώρα ευρημάτων που επιβεβαιώνουν το ποιός την οδήγησε στον θάνατο, ενώ αναμένονται τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο ιατροδικαστής Ρόδου Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Ήταν πιθανό να μην έχουμε αποτελέσματα, ανέφερε με νόημα αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες, αφού η σορός ήταν εκτεθειμένη επί έξι ημέρες σε υψηλές θερμοκρασίες.

«Βέβαια, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις, αναμένουμε και άλλα αποτελέσματα τα οποία ίσως μας δώσουν το κάτι παραπάνω μόλις ολοκληρωθούν. Τα στοιχεία πάντως που διαθέτουμε, είναι επαρκή για την καταδίκη του 32χρονου», ανέφερε με νόημα ο αστυνομικός.

Διαβάστε περισσότερα για τη γυναικοκτονία στην Κω

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ