Ελλαδα

Κως: Παραιτήθηκε ο συνήγορος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια

«Ο δικηγόρος οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος και την αξιοπρέπειά του», δηλώνει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κως: Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια - Είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο - Η δήλωσή του.
Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία στην Κω © Athens Voice

Κως: Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια - Είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο - Η δήλωσή του.

Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Ο Ζαφείρης Δρόσος είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο. «Ο δικηγόρος (…) Στην εν γένει επαγγελματική του δράση και την κοινωνική του συμβίωση, οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του, που του απονέμουν και του επιβάλουν η αποστολή του στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ο ρόλος του στην κοινωνία», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Δρόσος. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης παραιτήθηκε μετά την άσκηση των συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του 32χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό της 27χρονης.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν έχει αλλάξει στάση και κρατά το στόμα του κλειστό. Δεν μιλάει και αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια.

Γυναικοκτονία στην Κω: Δίχως αποτέλεσμα οι εξετάσεις DNA

Νωρίτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Σόμπολου και της ATHENS VOICE, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις από το DNA που ελήφθη από τη σορό της Αναστάζια, δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα. Το γενετικό υλικό έχει υποστεί αλλοιώσεις, από πολλούς παράγοντες, καθιστώντας το ουσιαστικά «άχρηστο» κατά την ανάλυση του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctk1scori8ex)

Κλιματικές συνθήκες, κυρίως οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, εξωγενείς παράγοντες όπως η μέθοδος ταφής και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της, αλλοίωσαν το γενετικό υλικό της 27χρονης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει επιπλέον στοιχεία στους αστυνομικούς.

Αυτό βέβαια, δεν αλλάζει τίποτε ως προς το εάν ο 32χρονος είναι ο δράστης της δολοφονίας της νεαρής Πολωνής, ανέφεραν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Υπάρχει πληθώρα ευρημάτων που επιβεβαιώνουν το ποιός την οδήγησε στον θάνατο, ενώ αναμένονται τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο ιατροδικαστής Ρόδου Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctk25tk5m1zl)

Ήταν πιθανό να μην έχουμε αποτελέσματα, ανέφερε με νόημα αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες, αφού η σορός ήταν εκτεθειμένη επί έξι ημέρες σε υψηλές θερμοκρασίες.

«Βέβαια, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις, αναμένουμε και άλλα αποτελέσματα τα οποία ίσως μας δώσουν το κάτι παραπάνω μόλις ολοκληρωθούν. Τα στοιχεία πάντως που διαθέτουμε, είναι επαρκή για την καταδίκη του 32χρονου», ανέφερε με νόημα ο αστυνομικός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ