Ελλαδα

Κενά στις έρευνες και ύποπτες συμπτώσεις στον θάνατο της Αναστάζια - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα δείξουν τον δολοφόνο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 27χρονη Αναστάζια
Η 27χρονη Αναστάζια © facebook

Κως: Κενά στις έρευνες και ύποπτες συμπτώσεις στον θάνατο της Αναστάζια - Τι εξετάζουν οι Αρχές - Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα δείξουν τον δολοφόνο

Στον εισαγγελέα της Κω αναμένεται να οδηγηθεί λίγο μετά τις δέκα το πρωί ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγορείται -προς το παρόν- για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια-Πατρίτσια. Η σορός της νεαρής Πολωνής, βρέθηκε αργά χθες το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στις Αλυκές της Κω, κάτω από μια φυλλωσιά ημίγυμνη, ενώ το πάνω μέρος του σώματος της, ήταν καλυμμένο με μια μαύρη σακούλα.

Έπειτα από έξι ημέρες από την στιγμή που τα ίχνη της χάθηκαν, την περασμένη Δευτέρα, και έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις των σωστικών συνεργείων βρέθηκε στη μέση ενός χωραφιού με στάχυα.

Η πρώτη εικόνα των αστυνομικών, σύμφωνα με την ενημέρωση τους από τον ιατροδικαστή που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός, είναι πως ο θάνατος, ίσως και να επήλθε από στραγγαλισμό. Ωστόσο, το σώμα της 27χρονος, δείχνει να έχει υποστεί κακοποίηση. Έχει χτυπήματα και γρατζουνιές σε διάφορα σημεία του σώματος της, το οποίο εμφανίζει σημάδια σήψης. Διαδικασία απολύτως φυσιολογική μιας και ο θάνατος της 27χρονης επήλθε έξι ημέρες νωρίτερα.

Κενά στις έρευνες και ύποπτες συμπτώσεις

Αυτό που δημιουργεί ερωτήματα στους αστυνομικούς είναι πως το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης αλλά και η σορός της βρέθηκαν σε σημεία όπου είχαν ελεγχθεί τις προηγούμενες ημέρες. Και εάν το κινητό τηλέφωνο είναι μικρό σε μέγεθος, η σορός ήταν απίθανο να μην είχε εντοπιστεί από τα σωστικά συνεργεία που είχαν ερευνήσει την συγκεκριμένη φυλλωσιά. Συνεπώς, δεν αποκλείεται να υπάρχει και συνεργός ο οποίος να μετακίνησε τη σορό και να πέταξε το τηλέφωνο σε άλλο σημείο προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Όλα όμως θα διευκρινιστούν μετά την ανάλυση των ευρημάτων από τον τόπο που βρέθηκε η σορός.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα δείξουν τον δολοφόνο

Σήμερα πιθανόν αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στη σακούλα με την οποία ήταν καλυμμένο το μισό σώμα της 27χρονης Πατρίτσια αλλά και στα υπόλοιπα ευρήματα. Τουλάχιστον ως προς τα αποτυπώματα. Και αυτό διότι ο δράστης, έκανε μοιραίο λάθος χρησιμοποιώντας την πλαστική σακούλα. Το πλαστικό, ανέφεραν αστυνομικοί της σήμανσης, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα αποτυπώματα, άσχετα με τις καιρικές συνθήκες. Συνεπώς, όποιος την έπιασε, εάν δεν φορούσε γάντια, έχει αφήσει αποτυπώματα και τα οποία θα εντοπιστούν.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, αναλύονται ήδη τα ευρήματα από το σπίτι του 32χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές. Σεντόνια και άλλα αντικείμενα εστάλησαν στα εργαστήρια, καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα εντοπιστεί και γενετικό υλικό της 27χρονης.

Σε βίντεο οι κινήσεις 32χρονου και της 27χρονης

Συνεχίζονται οι αναλύσεις στο οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από την ευρύτερη περιοχή στην οποία φέρεται να κινήθηκαν ο 32χρονος κρατούμενος και η 27χρονη Πολωνή. Οι αστυνομικοί έχουν βίντεο με τον 32χρονο να πίνει αλκοόλ με την νεαρή κοπέλα έξω από σούπερ μάρκετ. Σε άλλο οπτικό υλικό, φαίνονται να επιβαίνουν στο μηχανάκι του και να κατευθύνονται σπίτι του. Στο σπίτι του μάλιστα, «χτυπάει» το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας. Μένει εκεί για λίγη ώρα και αργότερα, το κινητό δείχνει να κινείται με σπασμωδικές κινήσεις και κάποια στιγμή, έξω από το παλιό εργοστάσιο όπου βρέθηκε η συσκευή της, χωρίς την κάρτα SIΜ, το στίγμα χάνεται. Δηλαδή, κάποιος έβγαλε την κάρτα από την συσκευή.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το οπτικό υλικό που έχουν οι αρχές τον 32χρονο να πηγαίνει σε κατάστημα συναλλάγματος και να κάνει ανάληψη χρημάτων, προερχόμενο από χώρα του εξωτερικού. Δηλαδή, κάποιος έστειλε χρήματα στον 32χρονο προκειμένου να αγοράσει το αεροπορικό εισιτήριο που βρέθηκε στην κατοχή του. Όλα αυτά, καταγράφονται δύο ημέρες μετά την δολοφονία της 27χρονης.

Η σορός της 27χρονης αναμένεται να φύγει σήμερα για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ