Ελλαδα

Ερωτηματικά για τον θάνατο της Αναστάζια - Απολογείται σήμερα ο 32χρονος

Όλα δείχνουν ότι η κοπέλα στραγγαλίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 27χρονη Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή στην Κω
Η 27χρονη Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή στην Κω © Facebook

Κως: Σήμερα αναμένεται να γίνει η αναγνώριση της άτυχης Αναστάζια, όπως επίσης και η απολογία του βασικού υπόπτου

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, η σορός της οποίας βρέθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Αλυκές στην Κω.

Ο 32χρονος συλληφθείς αντιμετωπίζει προς το παρόν τις κατηγορίες της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να γίνει η αναγνώριση της άτυχης κοπέλας από τον σύντροφό της και τη μητέρα της, η οποία μετέβη στο νησί. Εξάλλου, ο Πολωνός σύντροφος της Αναστάζια έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω.

Ερωτηματικά για τον μαρτυρικό θάνατο της 27χρονης

Η σορός της κοπέλας βρέθηκε μέσα σε σακούλα σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Αλυκές, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο είχε συναντηθεί σε μίνι μάρκετ, το βράδυ της εξαφάνισής της, στις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Είναι αδιευκρίνιστο αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων.

Το χρονικό των ερευνών

Τη σορό της Αναστάζια εντόπισε εθελόντρια της Πολιτικής Προστασίας που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της κοπέλας.

Την περιοχή στο Μαρμάρι της Κω, χτένιζαν εδώ και 4 μέρες, αστυνομικοί, εθελοντές και κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών, μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί με τη βοήθεια drone, σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, κοντά στο σπίτι του βασικού υπόπτου.

Η μητέρα της κοπέλας, που έφθασε στο νησί μαζί με ιδιωτικό ερευνητή από την Πολωνία, πίστευε ότι η κόρη της έχει απαχθεί. Από κάμερες στην περιοχή Μαρμάρι, φαίνεται η 27χρονη να μπαίνει σε ταβέρνα το βράδυ της Δευτέρας δύο ώρες πριν εξαφανιστεί.

Στην ταβέρνα, έχει καταγραφεί και ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της κοπέλας, μία μέρα μετά την εξαφάνισή της. Φαίνεται να την αναζητά, δείχνοντας στους υπαλλήλους, φωτογραφία της από το κινητό του τηλέφωνο.

DNA της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου

Οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα. Στα χέρια και στο λαιμό του, μάλιστα, υπάρχουν γρατζουνιές, οι οποίες εξετάζεται αν προήλθαν από πάλη. «Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια», φέρεται να είπε.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθεί η τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ