Ελλαδα

Προκαταρκτική εξέταση για την «οδύσσεια» του 6χρονου που αναζητούσε τομογράφο για τρεις ώρες

Η περιπέτεια του παιδιού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία"
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την «οδύσσεια» του 6χρονου - Η αναζήτηση τομογράφου επί ώρες

Προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να διενεργηθεί για την «οδύσσεια» που έζησε ένας 6χρονος στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθεί τομογράφος για να υποβληθεί σε εξέταση μετά από χτύπημα στο κεφάλι. 

Σύμφωνα με το Mega, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας, κ. Τσαλικάκης μετέδωσε την Πέμπτη (22.6) ότι ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό που συνέβη με τον 6χρονο, για να δουν ποιος δεν μερίμνησε πού θα κάνουν αξονική παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ ήξεραν ότι ο τομογράφος στο Ιπποκράτειο είναι χαλασμένος και ότι στο «Άγιος Παύλος» δεν μπορούν να κάνουν μικρά παιδιά αξονική τομογραφία. Ο κ. Τσαλικάκης επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο θα προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο, εκτός από αυτόν που έχει χαλάσει.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctiwzkl0v2zl)

Η «οδύσσεια» του 6χρονου μετά το ατύχημα με πατίνι

«Οδύσσεια» για έναν 6χρονο και την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί έπεσε από το πατίνι του, χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Αν και το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, επί ώρες δεν μπορούσε να βρεθεί τομογράφος σε δημόσιο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξέταση.

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ και μας μετέφερε στο "Ιπποκράτειο". Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν. Η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω» δήλωσε ο πατέρας του 6χρονου.

Αν και το ασθενοφόρο μετέφερε άμεσα το παιδί στο «Ιπποκράτειο», ο ατομικός τομογράφος του νοσοκομείου ήταν χαλασμένος και το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί αλλού. Το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) Βορείου Ελλάδας και η διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόβλημα και εφημέρευε ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

Το ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» διακόμισε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», αλλά οι γιατροί ενημέρωσαν ότι ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου δεν διέθετε ιατρικό πρωτόκολλο για τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας σε ανήλικο παιδί. Η «οδύσσεια» του 6χρονου συνεχίστηκε, με το παιδί να μεταφέρεται σε ιδιωτική κλινική για να γίνει η αξονική τομογραφία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η περιπέτεια του ανήλικου ολοκληρώθηκε τελικά μετά από τρεις ώρες. Η κατάσταση της υγείας του 6χρονου είναι καλή και αναμένεται να λάβει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ