Ελλαδα

Διακινητές είχαν κλειδώσει ασυνόδευτα παιδιά σε υπόγειο στον Άγιο Παντελεήμονα

Διάσωση ασυνόδευτων ανηλίκων από δίκτυο διακινητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσφυγόπουλα
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άγιος Παντελεήμονας: Ομάδα τεσσάρων ασυνόδευτων ανηλίκων από το Αφγανιστάν κρατούνταν από διακινητές σε υπόγειο στην οδό Φυλής στην Αθήνα

Η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

Ειδικότερα, ο Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) ενημερώθηκε στις 12 Ιουνίου, μέσω της 24ωρης Γραμμής Εντοπισμού, ότι ομάδα τεσσάρων ασυνόδευτων ανηλίκων από το Αφγανιστάν κρατούνταν από διακινητές σε υπόγειο στην οδό Φυλής στην Αθήνα.

Σε συνέχεια αυτής της ενημέρωσης, η κινητοποίηση του ΕΜΕΑ ήταν άμεση, καθώς κάλεσε την Άμεση Δράση και έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μεταβούν αστυνομικοί στο σημείο.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες από την Άμεση Δράση και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε περίπου μια ώρα να εντοπιστούν και να διασωθούν οι τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι βρίσκονταν κλειδωμένοι σ’ ένα υπόγειο.

Ως επακόλουθο, οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για κατάθεση ενώ, υπό το συντονισμό του ΕΜΕΑ, διεξήχθη η διαδικασία της πρώτης καταγραφής τους και η άμεση μεταφορά τους σε επείγουσα δομή φιλοξενίας της ΕΓΠΑΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνση, το ανωτέρω περιστατικό ανέδειξε τη συμβολή τόσο της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, μέσω του ΕΜΕΑ, στην έγκυρη και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων των κρατικών θεσμών για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας στην άμεση παρέμβαση για τη διάσωση ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.