- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
25.610 οι Έλληνες του εξωτερικού και 146.000 οι ετεροδημότες
Τα στοιχεία για τις εκλογές του Ιουνίου
Εκλογές 2023: 25.610 οι Έλληνες του εξωτερικού και 146.000 οι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους
Στους 25.610 έφτασε ο αριθμός των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους.
Δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού είχαν αρχικά 28.100, ωστόσο υπήρξαν περίπου 2.500 ψηφοφόροι που επέλεξαν να αναστείλουν την εγγραφή τους πιθανόν διότι την περίοδο αυτή θα βρίσκονται στην Ελλάδα και θα ασκήσουν εδώ το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ο αριθμός των απόδημων που θα ψηφίσουν (μία μέρα νωρίτερα) στα εκλογικά τμήματα που θα συγκροτηθούν στο εξωτερικό είναι αυξημένος κατά 2.755 σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου. Σε αυτές από τους συνολικά 22.855 εγγεγραμμένους προσήλθαν τελικά στην κάλπη 18.203 (συμμετοχή 79,65%).
Στους 146.000 οι ετεροδημότες
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Yπουργείου Εσωτερικών, περίπου 146.000 είναι οι εκλογείς που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές ως ετεροδημότες στον δήμο διαμονής τους.
Σημειώνεται ότι τη δυνατότητα αυτή έχουν όσοι κατέθεσαν σχετική αίτηση και αυτή έχει διεκπεραιωθεί έως και την 30η Απριλίου 2023.
Η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» ενημερώνεται σταδιακά με τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τους απόδημους και τους ετεροδημότες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.