Ελλαδα

Κάλυψαν με μπουφάν υπεράριθμους μαθητές σε εκδρομή - Τους λυπήθηκε ο οδηγός, λέει η διευθύντρια

Η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο το λεωφορείο - Τι υποστηρίζουν οι γονείς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρίκαλα: Υπεράριθμοι μαθητές σε σχολική εκδρομή καλύφθηκαν από τα μπουφάν άλλων ανηλίκων - Έχασε το δίπλωμά του ο οδηγός.
Σε κίνδυνο τη ζωή τους έθεσαν μαθητές που καλύφθηκαν από μπουφάν για να χωρέσουν σε λεωφορείο © Eurokinissi/Ελληνική Αστυνομία (αρχείο)

Τρίκαλα: Υπεράριθμοι μαθητές σε σχολική εκδρομή καλύφθηκαν από τα μπουφάν άλλων ανηλίκων - Έχασε το δίπλωμά του ο οδηγός.

Τη σωματική τους ακεραιότητα έθεσαν σε κίνδυνο δύο μαθητές σε σχολική εκδρομή, οι οποίοι μπήκαν σε πολυάριθμο λεωφορείο και καλύφθηκαν από τα μπουφάν άλλων ανηλίκων. Έπειτα από έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. στο όχημα, ο οδηγός έχασε το δίπλωμά του.

Αίσθηση προκαλούν τα πλάνα από τα Τρίκαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν τους μαθητές γυμνασίου να βρίσκονται σε λεωφορείο και να επιστρέφουν από εκδρομή.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ο οδηγός του πούλμαν το δίπλωμά του, ύστερα από έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλοι μαθητές δεν κάθονταν στις θέσεις τους, άλλοι ήταν όρθιοι, αδιαφορώντας για τη σωματική τους ακεραιότητα, ενώ το όχημα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ήταν κατά δύο άτομα υπεράριθμο, θέτοντας έτσι σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csmwja8y6j5l)

«Τα λυπήθηκε ο οδηγός», λέει η διευθύντρια

Η διευθύντρια του σχολείου, μιλώντας στο LIVE NEWS, παραδέχεται ότι υπήρχαν δύο παιδιά υπεράριθμα, τα οποία έβαλε στο λεωφορείο για να συμμετέχουν στην εκδρομή στα Τρίκαλα, με τη σύμφωνη γνώμη, όπως λέει, του οδηγού επειδή… έκλαιγαν και τα λυπήθηκε.

«Στο γραφείο μου το πρωί, δύο παιδάκια “κυρία, σας παρακαλώ, πάρτε μας κι εμάς”. Τελείωναν, Γ’ Γυμνασίου, έπαιρναν το απολυτήριο και το θεώρησα… να τα αφήσω πίσω… κάπως… καταλάβατε; “Κρίμα είναι”, λέω, “κι αυτά, ας τα βάλω”. Λέω του οδηγού “να βάλω δύο παιδάκια που είναι παραπάνω; Πήρα και τον σταθμάρχη, μου λέει “βάλ’ τα, μήπως πού θα πάνε;” λέει, “κοντά είναι”».

Δεν ήταν μαθητές του σχολείου, υποστηρίζουν γονείς

Γονείς των μαθητών του γυμνασίου, όμως, ισχυρίζονται ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι κι ότι αυτά τα δύο παιδιά που βρέθηκαν υπεράριθμα δεν ήταν μαθητές του σχολείου, αλλά μεγαλύτερα και ότι η διευθύντρια χρησιμοποίησε το λεωφορείο της εκδρομής ως μεταφορικό μέσω για να επιστρέψει στο σπίτι της στα Τρίκαλα.

«Στην εκδρομή συμμετείχαν τα περισσότερα παιδιά του σχολείου. Τους συνόδεψαν οι περισσότεροι από τους καθηγητές και έφυγαν με δύο πούλμαν. Έφτασαν στα Τρίκαλα και εκεί κατέβηκε η διευθύντρια για να πάει στο σπίτι της. Εκεί μένει. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι υπόλοιποι για την επιστροφή, βρήκαν δύο μεγαλύτερα παιδιά που τώρα πάνε λύκειο, τα οποία ετοιμάζονταν να γυρίσουν στη Φαρκαδόνα με το ΚΤΕΛ και τους είπαν ότι μπορούν να επιστρέψουν με το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές του γυμνασίου», λέει μητέρα μαθητή.

Δήλωσαν τελευταία στιγμή συμμετοχή οι μαθητές

Η διευθύντρια επιμένει, ωστόσο, στην εκδοχή των μαθητών που δήλωσαν τελευταία στιγμή συμμετοχή στον περίπατο, στον οποίο, όπως ισχυρίζεται, εκείνη δεν συνόδευσε τους μαθητές.

– Πήγαμε έναν περίπατο. Ήταν δυο παιδάκια, επειδή έκλαιγαν, να τα βάλω, να τα βάλω και μπήκαν δυο παιδάκια παραπάνω. Αυτό. Ούτε παιδάκια από άλλο σχολείο μπήκαν, δύο παιδάκια από το ίδιο το σχολείο μπήκαν. Γιατί τελευταία στιγμή φέρνουν τις δηλώσεις.

– Εσείς ήσασταν μαζί ή ήταν και άλλοι καθηγητές;

– Όχι, όχι, όχι. Δύο καθηγητές. Ασυνόδευτα θα ήταν;

Όλα αυτά, στο γυμνάσιο της Φαρκαδόνας, το οποίο ακόμη θρηνεί τις 7 ψυχές των παιδιών που χάθηκαν πριν από 19 χρόνια στο πέταλο του Μαλιακού, πηγαίνοντας εκδρομή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ