Ελλαδα

«Οι παιδικές καρδιές δεν αγοράζονται, δωρίζονται»: Η νέα δήλωση - απάντηση Ηλιάδη στις αιχμές Κούγια

Συνεχίζεται η κατάθεση του εντατικολόγου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου - Ανδρέας Ηλιάδης: Η δήλωση πριν την κατάθεση στο δικαστήριο - Η απάντηση στις αιχμές για τη δωρεά οργάνων

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη (25.4) η κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, για την οποία κατηγορείται η μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο εντατικολόγος και μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, προχώρησε σε μία σύντομη δήλωση προσερχόμενος στο δικαστήριο.

«Θα συνεχίσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας», σημείωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης. Ο ιατρός και η ομάδα του ανέλαβαν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας το παιδί, μετά την ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021. Ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΜΟΔ δέχθηκε ερωτήσεις από τον συνήγορο της κατηγορουμένης σχετικά με «εμπόριο οργάνων» και «επιλεκτικές εξαγωγές μοσχευμάτων», δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει σήμερα την κατάθεσή του: «Οι παιδικές καρδιές δεν αγοράζονται, αλλά δωρίζονται. Ήρθα να καταθέσω τον καθαρό ιατρικό μου λόγο, την καθαρή ιατρική αλήθεια. Θέλω και θα συνεχίσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας. Ασυντόνιστοι μεταξύ τους ιατρικοί όροι που δε μπορούν με τίποτα να ενωθούν, δημιουργούν παρεξηγήσεις. Σήμερα βρίσκονται στο ακροατήριο μέλη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας».

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε κληθεί να επιβεβαιώσει ότι «στέλνει όργανα στο εξωτερικό», ερώτηση που είχε προκαλέσει την αγανάκτηση και τη σε έντονο ύφος απάντηση του: «Ο Ηλιάδης δεν είναι κούριερ για να μεταφέρει όργανα. Είμαι περήφανος που είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων. Είναι προσβολή όσα είπε ο συνήγορος και απαιτώ να ανακαλέσετε! Είμαι μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Προσβάλλετε τους ανθρώπους που δώρισαν όργανα!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ