Ελλαδα

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά

Από τις 00:01 έως τις 24:00

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκοινιά πλοίων δεμένα στους κάβους
© EUROKINISSI

Πρωτομαγιά 2023: Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα 1η Μαΐου

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προχωράει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η κινητοποίηση, που γίνεται σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά, θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.

«Οι ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Πρωτομαγιά 2023: Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα ενόψει της Πρωτομαγιάς, με τις σχετικές ανακοινώσεις για τις κινητοποιήσεις να αναμένονται εντός της εβδομάδας. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση αναμένεται να γίνει στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ στον Πειραιά θα γίνει την ίδια ώρα στο Πασαλιμάνι.

Ανάμεσα στους εργαζόμενους που έχουν ήδη ανακοινώσει κινητοποιήσεις βρίσκονται οι διανομείς της Wolt, οι οποίοι έχουν αποφασίσει τριήμερη απεργία το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα (29-30 Απριλίου και 1η Μαΐου).

Παράλληλα, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στις 10:30 το πρωί θα μαζευτούν διανομείς στον επισιτιστικό κλάδο και στις ταχυμεταφορές. στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

Τέλος, αναφορικά με τις προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα, έχουν οριστεί για τις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του Δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.
  • Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.
  • Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία Υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής Διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών της Αθήνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ