Ελλαδα

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Τη σκότωσε στην Πιερία και τη μετέφερε στη Χαλκηδόνα

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 71χρονης στα χέρια του 34χρονου γιου της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 34χρονος - Νέα στοιχεία για το έγκλημα - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση μητροκτονίας στη Θεσσαλονίκη μετά τη σύλληψή του 34χρονου © Menelaos Myrillas/SOOC

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 34χρονος - Νέα στοιχεία για το έγκλημα - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την υπόθεση μητροκτονίας στη Θεσσαλονίκη, μετά τη σύλληψή του 34χρονου.

Όπως προκύπτει, ο 34χρονος δεν σκότωσε τη μητέρα του στη Χαλκηδόνα αλλά σε περιοχή της Πιερίας και μετά επέστρεψε στην πόλη, όπου και την παράτησε. Συγκεκριμένα, ο ίδιος την πήγε σε περιοχή της Πιερίας με σκοπό να τη δολοφονήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η 71χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή με πυροβολισμό στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητο, στην περιοχή της Χαλκηδόνας. Επομένως ο γιος της αφού τη σκότωσε ταξίδεψε με το άψυχο σώμα της στο διπλανό κάθισμα για περίπου 1 ώρα.

Να σημειωθεί πως ο 34χρονος είχε αφήσει και ιδιόχειρο σημείωμα στην οικία του στο οποίο ανέφερε τα αίτια για τα οποία οδηγήθηκε σε αυτή την ενέργεια, ισχυριζόμενος μάλιστα μεταξύ άλλων πως δεν άντεχε άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα της μητέρας του.

Τον μητροκτόνο είδαν κάτοικοι στην Τούμπα οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία σήμερα (22/4) και στη συνέχεια συνελήφθη.

ΕΛ.ΑΣ.: Η ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης μητροκτονίας

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο 34χρονος που είχε ταυτοποιηθεί για τη δολοφονία της 71χρονης μητέρας του, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, στις αρχές του μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε πως ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 34χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η αστυνομία αναφέρει ότι τις πρωινές ώρες της 4ης Απριλίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας εντόπισαν εντός του οχήματος νεκρή την 71χρονη, η οποία έφερε στο κεφάλι εξ’ επαφής τραύμα από κυνηγητικό όπλο.

Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα διακριβώθηκε ότι το όχημα είχε νοικιαστεί από τον γιο της, για τον οποίο προέκυψε ότι διέπραξε την ανθρωποκτονία σε ερημική παράκτια περιοχή της Πιερίας ενώ στη συνέχεια οδήγησε και στάθμευσε το όχημα στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 71χρονη.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, όπου διέμεναν θύμα και δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, 9 φυσίγγια, κλειδιά του οχήματος, ρουχισμός με ίχνη αίματος και ιδιόχειρο σημείωμα.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 22 Απριλίου 2023, ενώ επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ