Ελλαδα

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη

Σε ηλικία 83 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Χέλμη
© NDPPHOTO / NDP PHOTO

Κατερίνα Χέλμη: Πέθανε η ηθοποιός - Η πορεία στον κινηματογράφο και οι ρόλοι - σταθμοί

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στο Instagram από το «Σπίτι του Ηθοποιού». 

Η Κατερίνα Χέλμη έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Μ. Σαββάτου (15.4). 

Κατερίνα Χέλμη: Η πορεία στην υποκριτική

Η Κατερίνα Χέλμη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς», αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι «Τα κόκκινα φανάρια», όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ». Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας».

1963  | ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ |  "Μή μ' αφήνεις Ντόρη , θα φαρμακωθώ .. " | bgms

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Είχε ασχοληθεί επίσης με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων. Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.

Η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.