Ελλαδα

Ευθανασία στο λευκό τιγράκι - «Έσπαγαν τα πλευρά του με μικρές κινήσεις»

Στον εισαγγελέα οι πληροφορίες για το πώς έφτασε στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευκό τιγράκι

Λευκό τιγράκι - ευθανασία: Οι δηλώσεις του ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και οι πληροφορίες για την έλευσή του στην Ελλάδα

H μικρή Χασίγια, το λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, υπεβλήθη σε ευθανασία. Ο ιδρυτής του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, έκανε γνωστό πώς ελήφθη η απόφαση για το τέλος του και δήλωσε ότι αναμένεται να καταθέσει στην Εισαγγελία κάποια πρώτα στοιχεία που έχει για το πώς έφτασε το ζώο στην Ελλάδα.

«Καταρχάς να διευκρινίσω ότι το τιγράκι ήταν περίπου τεσσάρων μηνών, εμείς το βρήκαμε περίπου 3 μηνών. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες με δική μας πρωτοβουλία και με πρωτοβουλία κέντρων του εξωτερικού που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. Πήραν όλοι με τη σειρά τους τον ιατρικό φάκελο, έναν ιδιαίτερα πλούσιο φάκελο, και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Τα κέντρα αυτά του εξωτερικού είναι κέντρα φιλοξενίας και όχι περιθάλψεως, ειδικεύονται περισσότερο για ζώα που έχουν κατασχεθεί από τσίρκο, από ζώα που ήταν σε ιδιωτικές συλλογές», είπε ο Λε Σουέρ σε δηλώσεις του στο Mega. 

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου απάντησε ακόμη στο ερώτημα αν υπήρχε κάποιο κέντρο που θα αναλάμβανε το λευκό τιγράκι: «Το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών. Από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το ζώο έπασχε από οστεοπόρωση. Με κάποιες κινήσεις έσπαγαν ακόμη και τα πλευρά της. Αυτό το ζώο δεν ήταν δικό μας, τα βρήκαμε εμείς, το δηλώσαμε αμέσως στο Δασαρχείο, στην Ιατρική υπηρεσία, στην αστυνομία και από εκεί και πέρα περιμέναμε τις δικές τους ενέργειες. Αυτό που κάναμε εμείς, η ευθύνη που είχαμε ήταν να κάνουμε όσο μπορούσαμε τη ζωή της πιο “εύκολη”. Οι αναλύσεις και τα ραντεβού που έπρεπε να γίνουν για να παρθούν τα MRI εξετάσεις δεν γίνονταν από τη μία μέρα στην άλλη. Περιμέναμε ακόμα και δύο βδομάδες για τις εξετάσεις».

Ο Ζαν Ζακ Λε Σουέρ αποκάλυψε πως έχει δεχθεί πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το λευκό τιγράκι έφτασε στην Ελλάδα: «Υπάρχουν πληροφορίες που μας ήρθαν με απόκρυψη τηλεφώνου, θα τις καταθέσω εγώ στην Εισαγγελία. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τα εμπορεύεται. Εάν μπείτε στο ίντερνετ υπάρχουν sites που πουλάνε λευκές τίγρεις. Και αν ρωτήσεις πώς θα το παραλάβεις σου λένε να μην ανησυχείς και ότι θα το παραλάβεις στην πόρτα σου. Άρα αυτό το παράνομο εμπόριο, ναρκωτικά, γίνεται με ανθρώπους και με ζώα με όλα. Αν πάτε στο Σχιστό γίνεται παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crtlf4wz55ht)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ