Κινηματογραφος

Μάικλ Λέρνερ: Αντίο σε έναν σπουδαίο «ρολίστα» του Χόλιγουντ

Σε ηλικία 81 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάικλ Λέρνερ
© IMDB

Μάικλ Λέρνερ: Πέθανε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός - Σε ηλικία 81 ετών

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, ο Αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Λέρνερ, σε ηλικία 81 ετών. Ο Λέρνερ ήταν ευρύτερα γνωστός για τον ρόλο το ως δικηγόρος «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές» (1981) του Μπομπ Ράφελσον αλλά και ως«τρελός» παραγωγός του Χόλιγουντ στον «Μπάρτον Φινκ» των αδελφών Κόεν.

Ο Λέρνερ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και αγάπησε αμέσως την υποκριτική. Σπούδασε δύο χρόνια στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου και υπήρξε πολύτιμος «ρολίστας» σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Δεν ήταν τυχαίο που για έξι δεκαετίες έπαιρνε ρόλους σταθερά σε παραγωγές. Από το «Δόκτωρ Κιλντέρ» ως το περσινό «Pervyy Oscar».

Ο Λέρνερ ήταν μέλος του μη κερδοσκοπικού θιάσου American Conservatory Theatre στο Σαν Φρανσίσκο και έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του έγινε το 1970 στην ταινία του Πολ Μαζούρσκι «Alex in Wonderland» ενώ ξεπερνούν τις 180 οι εμφανίσεις του σε οπτικοακουστικά μέσα.

«Κότζακ», οι «Φάκελλοι Ρόκφορντ», οι «Δρόμοι του Σαν Φρανσίσκο» και «Μαγκάιβερ» ήταν μερικές από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που έπαιξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ