- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πλεύρης: «Προκλητικά και ψευδέστατα τα περί εμπορίας οργάνων στη δίκη Πισπιρίγκου»
Στο πλευρό του Ανδρέα Ηλιάδη ο υπ. Υγείας
Θάνος Πλεύρης: Η νέα δήλωση του Υπ. Υγείας για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και τους υπαινιγμούς για εμπορία οργάνων
Προκλητικά και ψευδέστατα χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσα υπαινίχθηκε ο Αλέξης Κούγιας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου περί εμπορίας οργάνων.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι οι γιατροί που στοχοποιούνται θα υποστηριχθούν και θα καλυφθούν νομικά.
Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι η εικόνα των νοσοκομείων δεν είναι καλή και επισήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα και στα επείγοντα περιστατικά. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών πολλές φορές καταλήγουν άγονες λόγω απροθυμίας.
Εξήγησε ότι γι’ αυτό τον λόγο το Υπουργείο προχώρησε σε παρέμβαση αυξάνοντας κατά 10% τους μισθούς των γιατρών ενώ δίνονται επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται στα νησιά. Τέλος, δήλωσε ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνει πλήρης ανακαίνιση των ΤΕΠ.
Τα πρακτικά της δίκης Πισπιρίγκου θα ζητήσει ο υπουργός Υγείας
Τα πρακτικά της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά τη συνεδρίαση στην οποία προσήλθε ως μάρτυρας ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης ζητά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να διαπιστωθούν όσα φέρεται να υπαινίχθηκε ο Αλέξης Κούγιας για τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Το πρωί της Πέμπτης ο Θάνος Πλεύρης συνάντησε τον Ανδρέα Ηλιάδη. Η ηγεσία του Υπ. Υγείας εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό. «Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως. Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία σημειώνει: «Ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ. Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Προβαινουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται».
Ως υπουργός έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψω την προσβολή των θεσμών και των λειτουργών του ΕΣΥ.
— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) April 6, 2023
Είμαστε δίπλα στους γιατρούς μας με πλήρη νομική υποστήριξη και θα τους στηρίξουμε για να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους.
Προβαινουμε άμεσα σε όποια ενέργεια απαιτείται. pic.twitter.com/LRWCJPtkol
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.