Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση Άρειου Πάγου για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

Τι ζήτησε η αντεισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολωνός: Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της 12χρονης
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κολωνός - Επίθεση με μαχαίρι: Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της 12χρονης - Zητά την αυξημένη επιτήρηση

Αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από Κολωνό ζητά με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Γεωργία Αδειλίνη.

Νωρίτερα, και η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη από τον Κολωνό, αναφέροντας ότι η υπόθεση εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρωινές ώρες χθες Δευτέρα (3/4) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης κατήγγειλε τηλεφωνικώς ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση από τη 12χρονη

Η εκ των συνηγόρων της οικογένειας της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη, υπέβαλε σήμερα εκ νέου αίτημα στην Ανακρίτρια της υπόθεσης, προκειμένου το κορίτσι να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του διωκτικού μηχανισμού και συμμετείχαν στη σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί. Η κ. Λεγάκη μετέβη στο ανακριτικό γραφείο, όπου επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση. Το αίτημα είχε υποβληθεί ξανά πριν περίπου ένα δεκαήμερο από την έτερη συνήγορο Ασπασία Ταραχοπούλου και είχε απορριφθεί ως αόριστο από τη δικαστική λειτουργό.

Το κορίτσι ζητά να καταθέσει εκ νέου, καθώς ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων και την κακοποίησαν σεξουαλικά, πρόσωπα στα οποία αναφέρεται στη νέα αίτηση που υποβλήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων, αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού, οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε το παιδί, αλλά και ο ενήλικος αδελφός του, συσχετίζονται με την πρόθεση του θύματος να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί.

Σημειώνεται ότι ια την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 12χρονη, έχει υποβληθεί από συγγενικό της πρόσωπο μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ