Ελλαδα

Αίτημα στην Εισαγγελία για φύλαξη του σπιτιού όπου μένει η 12χρονη

Νέα κατάθεση αναμένεται να δώσει η ανήλικη για την υπόθεση του Κολωνού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Σύνθημα έξω από το κατάστημα του Ηλία Μίχου
© EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αίτημα για φύλαξη του σπιτιού - Νέα συμπληρωματική κατάθεση από την ανήλικη

Τη φύλαξη του σπιτιού που μένει η ανήλικη θα ζητήσουν από την Εισαγγελία Ανηλίκων οι συνήγοροι της 12χρονης από τον Κολωνό μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε το κορίτσι από άγνωστο άνδρα στο σπίτι που διαμένει. 

Η εκ των συνηγόρων της οικογένειας της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη, υπέβαλε σήμερα εκ νέου αίτημα στην Ανακρίτρια της υπόθεσης, προκειμένου το κορίτσι να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του διωκτικού μηχανισμού και συμμετείχαν στη σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί. Η κ. Λεγάκη μετέβη στο ανακριτικό γραφείο, όπου επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση. Το αίτημα είχε υποβληθεί ξανά πριν περίπου ένα δεκαήμερο από την έτερη συνήγορο Ασπασία Ταραχοπούλου και είχε απορριφθεί ως αόριστο από τη δικαστική λειτουργό.

Το κορίτσι ζητά να καταθέσει εκ νέου, καθώς ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων και την κακοποίησαν σεξουαλικά, πρόσωπα στα οποία αναφέρεται στη νέα αίτηση που υποβλήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων, αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού, οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε το παιδί, αλλά και ο ενήλικος αδελφός του, συσχετίζονται με την πρόθεση του θύματος να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί.

Για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 12χρονη, έχει υποβληθεί από συγγενικό της πρόσωπο μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crnvb3ed33pl)

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Θυμάται πρόσωπα και διευθύνσεις», δηλώνει η δικηγόρος της ανήλικης

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, το κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό, θέλει να προσέλθει στις αρχές για να δώσει στους ανακριτές στοιχεία για πρόσωπα που φέρεται να την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης και πρόσθεσε ότι λυπηρό ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας, παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί επίσημα. «Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει αστυνομικούς να φυλάνε πρόσωπα τηλεόρασης και δεν έχει λάβει μέτρα για το παιδί», κατήγγειλε η κ. Ταραχοπούλου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

«Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται και άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει. Παρ’ όλο που είναι επίπονο το ίδιο το παιδί ζητάει να υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου», είπε η δικηγόρος και συνέχισε: «Η ανακρίτρια έκρινε ως αόριστο το αίτημα για νέα κατάθεση γιατί δεν λέγαμε συγκεκριμένα ποιους θέλει να υποδείξει. Δεν ήθελα να ρωτήσω το παιδί ποιοι είναι αυτοί, αλλά τελικά αυτό έκανα». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crnr23w7tvm1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ