Ελλαδα

Επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη που είχε πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό

Έχουν δεχθεί απειλές και άλλα παιδιά της οικογένειας

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολωνός: Επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη που είχε πέσει θύμα μαστροπείας
© EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κολωνός: Επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη που αποκάλυψε το κύκλωμα παιδαιραστών

Επίθεση από έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι καταγγέλει ότι δέχθηκε η 12χρονη που αποκάλυψε το κύκλωμα παιδαιραστών του Κολωνού, μέσα στο σπίτι της, στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, άγνωστoς προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι που διαμένει η 12χρονη, μαζί με την οικογένεια της θείας της. Ο δράστης, κρατούσε μαχαίρι και η 12χρονη, κατάφερε να τον διώξει, αφού προηγουμένως της κατάφερε τραύμα στο χέρι.

Το κορίτσι, έβαλε τις φωνές και ο άνδρας εξαφανίστηκε, καταγγέλει η συνήγορος της 12χρονης και της μητέρας της, κα. Ταραχοπούλου.

«Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή τον έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” κι εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μη μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!»

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου - Αντωνία Λεγάκη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λευκάδας, δέχθηκαν την καταγγελία και ξεκίνησαν εδώ και λίγη ώρα να τη διερευνούν, αναζητώντας αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων από την ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ίχνη του δράστη.

Οι δύο συνήγοροι της οικογένειας της 12χρονης, μιλούν ξεκάθαρα διευκρινίζοντας ότι η επίθεση σχετίζεται με το κύκλωμα που είχε στήσει στον Κολωνό ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και φέρεται να είναι ο εγκέφαλος αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Η ανήλικη θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή προκειμένου να καταγραφεί το ελαφρύ τραύμα που φέρει στο χέρι της, το οποίο προκάλεσε ο άγνωστος άνδρας με το μαχαίρι που κρατούσε.

Οι αστυνομικοί θα παρακολουθούν διακριτικά την ευρύτερη περιοχή, ώστε να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις, σε μια προσπάθεια, να αποτρέψουν μια νέα επίθεση σε βάρος του κοριτσιού, το οποίο ξεσκέπασε ίσως το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδεραστών στη χώρα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ