Ελλαδα

«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…»: Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Απολογείται αύριο Κυριακή για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη - Αύριο η απολογία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Κυριακή (5.3) ζήτησε και έλαβε ο σταθμάρχης της Λάρισας. Στα πρώτα του λόγια μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας, ο 59χρονος φέρεται να είπε: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη: «υπάρχουν στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Την ίδια ώρα, μία νέα καταγγελία βρήκε το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πρώην σταθμάρχη Βόλου, ο σταθμάρχης Λάρισας, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και μάλιστα την τελευταία ώρα πριν από τη φονική σύγκρουση, έκανε το ίδιο λάθος με άλλη αμαξοστοιχία. «Την ίδια μέρα έγινε αυτό το ολέθριο πάλι λάθος. Ίσως και από αυτή τη σύγχυση να ακολούθησε και η δεύτερη σύγχυση, λόγω της απειρίας του» τόνισε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqxlpue8ar7d)

«Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;»: Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη της Λάρισας

Την ώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, αποκαλύπτεται η προσπάθεια του μηχανοδηγού του Intercity 62 να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη της Λάρισας, δίχως, ωστόσο, να λάβει ποτέ απάντηση.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Alpha, ο ένας μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου ρώτησε χαρακτηριστικά προς τον σταθμάρχη: «είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;» Ο σταθμάρχης Λάρισας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ δεν έδωσε απάντηση. Οι μηχανοδηγοί συνέχισαν για λίγα λεπτά και συγκρούστηκαν μετωπικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqwyw6wm6nw9)

Διαβάστε περισσότερα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.