Ελλαδα

Στο Αμύνταιο Φλώρινας η μπάρα σηκώνεται όταν περνάει το τρένο

Ντοκουμέντα μαρτυρούν τις ελλείψεις στις υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι μπάρες ανεβαίνουν πριν περάσει η αμαξοστοιχία στο Αμύνταιο Φλώρινας - Η μαρτυρία του δημάρχου για την επικίνδυνη διάβαση.
Βίντεο από την Φλώρινα καταγράφει τις ελλείψεις στις υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου στο Αμύνταιο © screen shot

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι μπάρες ανεβαίνουν πριν περάσει η αμαξοστοιχία στο Αμύνταιο Φλώρινας - Η μαρτυρία του δημάρχου για την επικίνδυνη διάβαση.

Συνταρακτικό βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο φόντο της τραγωδίας στα Τέμπη, το οποίο προέρχεται από το Αμύνταιο Φλώρινας.

Στο βίντεο φαίνεται πως οι μπάρες σηκώνονται πριν διέλθει η αμαξοστοιχία, ενώ μάλιστα μεταξύ άλλων, περιμένει να διασχίσει τη διάβαση και ένα παιδί με ποδήλατο.

Ο σηματοδότης σταματά να αναβοσβήνει μόλις οι μπάρες ανέβουν. Φαίνεται πως οι κάτοικοι γνωρίζουν τι συμβαίνει οπότε είναι υποψιασμένοι, παραμένει άγνωστο όμως τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιος δεν προσέξει ή δεν γνωρίζει τι γίνεται.

Το βίντεο είναι παλιότερο, χωρίς αυτό να αναιρεί την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον σταθμό Open, ο δήμαρχος Αμυνταίου επιβεβαίωσε το πρόβλημα που υπάρχει, σημειώνοντας ότι είναι συχνό φαινόμενο και πώς δεν ανταποκρίνεται κανείς στα αιτήματα του Δήμου για εύρεση λύσης.

«Είναι συχνό φαινόμενο, έχουμε κάνει άπειρες φορές έγγραφα και δεν μας ακούει κανένας. Μπλοκάρει το σύστημα», είπε ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης σήμερα το πρωί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqwjwtnas9qp)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ποια η κατάσταση των τραυματιών

Έξι άνθρωποι δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωής τους στη ΜΕΘ, ενώ 48 άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία μετά τον τραυματισμό τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στέρησε τη ζωή 57 επιβατών της αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνεχίζονται τα εξιτήρια τραυματιών από τα νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς, 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο ενώ στο ΑΧΕΠΑ 6 ασθενείς. Στους βαριά τραυματισμένους συγκαταλέγεται 23χρονος φοιτητής που είναι στη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του τρένου. Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, έχουν μεταφερθεί 2 ασθενείς στο Παπαγεωργίου, ένας 22χρονος εγκαυματίας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδας εγκαυμάτων και μία κοπέλα πολυτραυματίας. Ακόμα τρεις σοβαρά τραυματισμένοι είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. 

Επιπλέον, έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον 10 ασθενείς μέχρι τώρα. Δύο τουλάχιστον από τους ασθενείς έχουν χάσει τους συντρόφους τους. Πρόκειται για μία ασθενή στη ΜΕΘ που δεν γνωρίζει για την τραγική απώλεια και ο άλλος ασθενής νοσηλεύεται, αλλά γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει φύγει από τη ζωή.

Διευθυντής ΜΕΘ: «Η ίδια δυστυχία με το τροχαίο των Τεμπών»

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας. «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή» ανέφερε επισημαίνοντας ότι στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ