Ελλαδα

Αιφνιδιαστική επιχείρηση τα ξημερώματα για κατάσχεση πειστηρίων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας

Ποια αντικείμενα συνέλεξαν οι αστυνομικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες στα συντρίμμια μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αιφνιδιαστική επιχείρηση για κατάσχεση πειστηρίων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας - Ποια πράγματα συνέλεξαν οι αστυνομικοί

Στις εγκαταστάσεις του Σιδηροδρομικού Σταθμού εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στις 4 τα ξημερώματα της, άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας. Η εντολή δόθηκε από τον προϊστάμενοτης Εισαγγελείας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει την προανάκριση για τη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του GRTimes, κατασχέθηκαν ηχητικά αρχεία, έγγραφα, σημειώσεις και άλλα στοιχεία που αφορούν την κίνηση των αμαξοστοιχιών την ημέρα της τραγωδίας και όχι μόνο.

Όπως επισημαίνεται, οι έρευνες δεν θα περιοριστούν μόνο στην ευθύνη του σταθμάρχη αλλά θα φτάσουν και σε υψηλά κλιμάκια του ΟΣΕ, όπως και του Ιταλικού Ομίλου που ελέγχει την Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Τέλος, να σημειωθεί πως ο κ. Δασκαλόπουλος αναμένεται να προτείνει προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή. Ο τελευταίος θα αναλάβει τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ