Ελλαδα

Τα νεότερα για τους τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη

Εκδόθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου για τα θύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο στον τόπο της τραγωδίας
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ποια η κατάσταση των τραυματιών - Στα νοσοκομεία 48 άνθρωποι - Στις ΜΕΘ 6 άτομα

Έξι άνθρωποι δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωής τους στη ΜΕΘ, ενώ 48 άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία μετά τον τραυματισμό τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τέμπη, που στέρησε τη ζωή από 57 επιβάτες της αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνεχίζονται τα εξιτήρια τραυματιών από τα νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς, 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο ενώ στο ΑΧΕΠΑ 6 ασθενείς. Στους βαριά τραυματισμένους συγκαταλέγεται 23χρονος φοιτητής που είναι στη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του τρένου. Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, έχουν μεταφερθεί 2 ασθενείς στο Παπαγεωργίου, ένας 22χρονος εγκαυματίας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδας εγκαυμάτων και μία κοπέλα πολυτραυματίας. Ακόμα τρεις σοβαρά τραυματισμένοι είναι στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. 

Επιπλέον, έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον 10 ασθενείς μέχρι τώρα. Δύο τουλάχιστον από τους ασθενείς έχουν χάσει τους συντρόφους τους. Πρόκειται για μία ασθενή στη ΜΕΘ που δεν γνωρίζει για την τραγική απώλεια και ο άλλος ασθενής νοσηλεύεται, αλλά γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει φύγει από τη ζωή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqwksakn44s9)

Διευθυντής ΜΕΘ: «Η ίδια δυστυχία με το τροχαίο των Τεμπών»

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας. «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή» ανέφερε επισημαίνοντας ότι στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα.

«Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία» θυμάται ο κ. Κομνός. Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στη Λάρισα είπε ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqwjajyp44dd)

Εκδόθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Ο δήμος Τεμπών εξέδωσε σήμερα τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. «Ήδη οι υπηρεσίες μας έχουν εκδώσει τα δύο πρώτα πιστοποιητικά θανάτου, με τα οποία οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορέσουν να παραλάβουν τις σωρούς των δικών τους ανθρώπων από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας», εξήγησε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ. 

Οι σχετικές διαδικασίες θα προχωρήσουν μέσω του δήμου Τεμπών μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και των υπόλοιπων θυμάτων με τη μέθοδο του dna από τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ