Ελλαδα

Τους 1.300 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στο βαγόνι που πήρε φωτιά

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί, συνεχίζονται οι έρευνες για τουλάχιστον 12 αγνοούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τους 1.300 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στο βαγόνι που πήρε φωτιά

Υπό δυσχερείς καιρικές συνθήκες και καθώς έχει πέσει το σκοτάδι, τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών. Στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη δύο γερανοί ανασηκώνουν κομμάτια από τα επιβατικά βαγόνια που έχουν συνθλιβεί από την τρομακτική σύγκρουση και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, το απόγευμα της Τετάρτης (1/3) ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 40, ενώ έχουν ανασυρθεί και ανθρώπινα μέλη προς ταυτοποίηση. Σε τουλάχιστον 12 εκτιμάται ο αριθμός των αγνοούμενων, ενώ νοσηλεύονται 72 άνθρωποι, εκ των οποίων 6 σε ΜΕΘ.

Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας παραμένουν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο ομάδες ΕΚΑΜ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ με κοπτικά εργαλεία και χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου συνεχίζουν να κόβουν λαμαρίνες από τα πρώτα βαγόνια ψάχνοντας για ανθρώπους.

Η κατάσταση στο σημείο του δυστυχήματος είναι τραγική και η περιγραφή του εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής, νωρίτερα το μεσημέρι, ήταν συγκλονιστική: «Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το βαγόνι-εστιατόριο βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Από τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία ανέβασε τη θερμοκρασία έως και σε 1.300 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των σορών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Οι νεκροί επισήμως ανέρχονται σε 36 αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους αναμένεται να είναι μεγαλύτερος. Νοσηλεύονται 72 εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ. Αυτήν την ώρα, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι».

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν» τόνισε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ενώ ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, σημείωσε ότι στα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 «αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες από 1.200 έως 1.500 βαθμοί Κελσίου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ