Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Δεν «έδειξε» αιτία θανάτου η νεκροψία στο κοριτσάκι

Το βάρος πέφτει πλέον στις ιστολογικές εξετάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγνωστο παραμένει από τι πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη
Άγνωστο παραμένει από τι πέθανε το 2,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Θεσσαλονίκη - Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» - Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών - Τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία για τον θάνατο του παιδιού από τη Νιγηρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η έρευνα για το νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Το παιδί από τη Νιγηρία βρέθηκε νεκρό σήμερα Παρασκευή (17/2) το πρωί στο βρεφοκομείο, όπου και παρέμενε προσωρινά ως φιλοξενούμενο.

Όπως έγινε γνωστό, η νεκροψία στο 2,5 ετών κοριτσάκι δεν έδωσε στοιχεία για την αιτία θανάτου του παιδιού.

Σε δηλώσεις της στο voria, η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από το αποτέλεσμα της νεκροψίας και της νεκροτομής δεν προέκυψαν μακροσκοπικά ευρήματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εικόνα του παιδιού, όταν βρέθηκε νεκρό, δεν μαρτυρούσε παραμέληση ή κακοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Κυριακή Κλιάμπα, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν οι αιτίες θανάτου του μικρού κοριτσιού με καταγωγή από τη Νιγηρία.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών από τη Νιγηρία | 17/02/2023 | ΕΡΤ

Ξεσπά η μητέρα του 2,5χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, η μητέρα του κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη ανέφερε σε δήλωσή της: «Πέθανε ξαφνικά, την άφησαν να πεθάνει, επειδή ήταν μαύρη».

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά, την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» τόνισε, επισημαίνοντας ότι από το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα το πρωί την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε.

Από τη μεριά της η δικηγόρος της μητέρας δήλωσε: «Πρόκειται για μια τραγική ιστορία. Το παιδάκι ήταν ένας άγγελος. Μαζί με τη μητέρα δώσαμε έναν τρομερό αγώνα για να πάρουμε την επιμέλεια και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού βγήκε και αύριο το παιδί θα ήταν με τη μαμά του».

Δικηγόρος μητέρας του παιδιού που έσβησε στον Άγιο Στυλιανό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ