Ελλαδα

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό»

Μία ημέρα πριν φέρεται να είχε μεταφερθεί στα εφημερεύοντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια κοριτσιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
© Unsplash / Ana Klipper

Θεσσαλονίκη - Δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για το θάνατο νηπίου στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης. Το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιαροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Το 2,5 ετών κοριτσάκι έπεσε για ύπνο και δεν ξύπνησε ξανά 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, οι οποίοι προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τους, έξω από τον Άγιο Στυλιανό έφτασε ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα με «Γέφυρα Ζωής» στο εφημερεύον νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη, καθώς το κοριτσάκι κατέληξε. Μια μέρα πριν, είχε διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά πήρε εξιτήριο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqksg1646m1t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ