Αθλητισμος

Μίλτος Τεντόγλου: «Ένα παπούτσι δεν κάνει τον καλό αθλητή» (βίντεο)

Η νέα αιχμηρή δήλωση για το άλμα που του ακύρωσαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μίλτος Τεντόγλου, με άλμα στα 8,41 μέτρα, σημείωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στο μήκος
Ο Μίλτος Τεντόγλου, με άλμα στα 8,41 μέτρα, σημείωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στο μήκος © EUROKINISSI

Μίλτος Τεντόγλου - Το άλμα που ακυρώθηκε και η δικαίωση του Ολυμπιονίκη στο μήκος - Οι νέες δηλώσεις

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε τις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους μετά την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος (σ.σ. «πέταξε» στα 8.41 μ.) στο μίτινγκ κλειστού στίβου του Λιεβέν.

Ο Τεντόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να του ακυρώσει το άλμα στα 8,40 μέτρα σε προηγούμενο μίτινγκ λόγω... χρώματος στο παπούτσι του.

«Είμαι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να κάνω 8.40 όποτε θέλω, όπως το είπα. Και παραπάνω μπορούσα απλά σταμάτησα τον αγώνα μου στο 8.41, ήταν οκ, ένα εκατοστό πάνω, ήταν ειρωνικό», ανέφερε στην αίθουσα αφίξεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μιλώντας για το άλμα στο Τορούν που ακυρώθηκε (σ.σ. είχε κάνει 8,40) ξεκαθάρισε: «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή για μένα και για άλλους αθλητές και γι' αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει... Γέλασα πολύ, στο τέλος της ημέρας ήταν πολύ αστείο όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους».

Η ατάκα του Μίλτου Τεντόγλου για το παπούτσι και το άλμα που ακυρώθηκε στο μήκος

Σε ερώτηση για το αν ένα παπούτσι δεν κάνει τον καλό αθλητή, ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε: «Προφανώς αυτό ισχύει γι' αυτό τους κοροϊδεύουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα που κάνουν».

Όσο για το τι έκανε όταν του πήραν πίσω το ρεκόρ στο μήκος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης δήλωσε: «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα απ' όλα. Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν οκ και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι' αυτό και έκανα αυτήν την ανάρτηση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqk6z1fljouh)

Σημειώνεται ότι ο Μίλτος Τεντόγλου γνώρισε την αποθέωση στο Twitter μετά το άλμα στα 8,41μ. και την ηχηρή «απάντηση» που έδωσε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ