- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού - Αθώος για την κατηγορία του βιασμού
Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του, κρίθηκε πριν από λίγο με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης.
Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη τον έκριναν ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού.
Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από ηθοποιούς, δημοσιογράφους, συγγενείς του κατηγορούμενου, και φίλους και συμπαραστάτες στις καταγγέλλουσες. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα ήταν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη. Παρούσες στη δικαστική αίθουσα ήταν και οι τρεις καταγγέλλουσες, όπως και η σύζυγος και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη.
Οι καταγγελίες που βαραίνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη
Η πρώτη από τις τρεις καταγγέλλουσες έχει υποστηρίξει ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά και την κακοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2008 στο θέατρο Ήβη, ενώ κατά την ανάκριση κατήγγειλε ότι λίγους μήνες πριν από τον βιασμό στο θέατρο, την είχε βιάσει πάλι σε γραφεία θεατρικής εταιρίας.
Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, ενώ η τρίτη γυναίκα έχει καταγγείλει τον ηθοποιό ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό.
Η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια έχει προτείνει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αλλά ζήτησε την ενοχή του για τις δύο απόπειρες βιασμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.