Ελλαδα

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό σήμερα

Όλη η ατζέντα των συζητήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό σήμερα
ΚΥΣΕΑ © EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό σήμερα - Όλη η ατζέντα των συζητήσεων - Από τα ελληνοτουρκικά ως το Spike NLOS

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 12:00 στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο τραπέζι του ΚΥΣΕΑ θα τεθεί η κατάσταση με την Τουρκία, που περιστρέφονται τον τελευταίο καιρό από την πολιτική τύχη του Ερντογάν και στις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Ακόμα, θα συζητηθεί η νέα πρόταση για τις κορβέτες Gowind που θέλει να προμηθευτεί το Πολεμικό μας Ναυτικό, που δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα.

Συζήτηση θα γίνει και για ό,τι αφορά την προμήθεια του ισραηλινού πυραυλικού συστήματος Spike NLOS, που είχε πέσει στο τραπέζι και στο ΚΥΣΕΑ του Νοεμβρίου.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί και το μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα πως παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις, η συνδρομή σε ανθρωπιστικό επίπεδο είναι αυτονόητη.

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν», έγραψε χθες σε tweet του ο πρωθυπουργός με αφορμή τις επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ