Ελλαδα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά αύριο Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική

Με απόφαση της Περιφέρειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστό σχολείο
Φωτογραφία αρχείου © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά θα μείνουν αύριο Δευτέρα (06/02) τα σχολεία στην Αττική - Με τηλεκπαίδευση θα διεξαχθούν τα μαθήματα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα (06/02), τα σχολεία σε ολόκληρη την Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει με χιονοπτώσεις τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. «Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, στα Χανιά της Κρήτης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ