Ελλαδα

Δολοφονία Ανθής Λινάρδου: Αναβλήθηκε η δίκη του 40χρονου που έπνιξε και έθαψε σε χωράφι τη σύζυγό του

Οργή από τους συγγενείς της 37χρονης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Ανθής Λινάρδου
© kozanilife.gr

Δολοφονία Ανθής Λινάρδου: Η αναβολή στη δίκη του 40χρονου και το χρονικό του εγκλήματος

Νέα αναβολή στην εκδίκαση της έφεσης για τη δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου στο Βελβεντό Κοζάνης. Η μητέρα τριών παιδιών δολοφονήθηκε το 2016 από τον 40χρονο σύζυγό της. Η σορός της βρέθηκε θαμμένη σε κτήμα του γυναικοκτόνου. 

Η απόφαση για νέα αναβολή προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του θύματος, η οποία και επιτέθηκε λεκτικά στον 40χρονο γυναικοκτόνο κατά την αποχώρησή του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Παρασκευή Σαββίδου δικηγόρος οικογένειας Ανθής Λινάρδου για αναβολή δίκης Βελβεντού

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 40χρονος είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του 2016, όπου είχε κριθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 40χρονο συζυγοκτόνο σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 1 έτους για περιύβριση νεκρού.

Το χρονικό της δολοφονίας της Ανθής Λινάρδου

Κοζάνη: Το χρονικό της υπόθεσης - Η δολοφονία της Ανθής Λινάρδου και το «θέατρο» του γυναικοκτόνου

Ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας δολοφόνησε τη 37χρονη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου, τον Ιανουάριο του 2016. Όπως ο ίδιος ομολόγησε τη σκότωσε και την έθαψε το σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του. Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είχε αποδώσει το έγκλημα στη συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει μαζί της τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο εξάχρονα κορίτσια-δίδυμα.

Ο δράστης είχε πει στους αστυνομικούς ότι το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου διαπληκτίστηκε για πολλοστή φορά με τη γυναίκα του και την έπνιξε με τα χέρια του, μέσα στο σπίτι τους, την ώρα που τα παιδιά τους κοιμόντουσαν, όταν εκείνη του επανέλαβε την επιθυμία της να χωρίσουν. Στη συνέχεια, μετέφερε στο υπόγειο γκαράζ το πτώμα της, το φόρτωσε στο αγροτικό αυτοκίνητό του και το έθαψε σε χωράφι του, το οποίο τη Δευτέρα φρέζαρε για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Νωρίτερα, την Κυριακή, είχε μεταβεί στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης για να δηλώσει την εξαφάνιση της συζύγου του, ενώ και σε δηλώσεις του στον Τύπο δήλωνε άγνοια για την τύχη της γυναίκας του. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση, ο 40χρονος πρώτα τη χτύπησε και μετά την έπνιξε, καθώς η γυναίκα έφερε κάταγμα στο κεφάλι και εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια.

Η σορός της 37χρονης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου του 2016, οπότε και συνελήφθη ο σύζυγός της. Λίγη ώρα αργότερα ομολόγησε στους αστυνομικούς: «Παιδιά εγώ τη στραγγάλισα…».

Εικόνες από τη σύλληψη του 40χρονου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ