- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός στη Λέσβο: 17 τα «κόκκινα» σπίτια - Συνεχίζονται οι αυτοψίες (βίντεο)
Φοβισμένοι οι κάτοικοι καθώς η γη δεν σταματά να τρέμει
Σεισμός στη Λέσβο - Μη κατοικήσιμα 17 σπίτια μετά τις σεισμικές δονήσεις - Σε εξέλιξη οι αυτοψίες στα κτίρια
Ως μη κατοικήσιμα, από τους σεισμούς στη Λέσβο, έχουν χαρακτηριστεί 17 σπίτια. Επίσης, έχει κριθεί ακατάλληλος ένας επαγγελματικός χώρος και ένα δημόσιο κτίριο, σύμφωνα με το Yπουργείο Υποδομών.
Όπως σημειώνεται, συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μηθύμνας και Μανταμάδου της Λέσβου.
Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα ακόλουθα πληγέντα κτίρια:
- Κατοικίες,
- δημόσια κτίρια,
- σχολικές μονάδες,
- κέντρα υγείας.
Έως το τέλος της χθεσινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 109 κτίρια. Aπό αυτές 99 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 17 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 6 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλος είναι ο 1.
Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχει χαρακτηριστεί το 1 από τις 3 αυτοψίες, ενώ σε άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) 1 κρίθηκε μη κατοικήσιμο.
Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι για την έντονη σεισμική ακολουθία. Την Τρίτη (10/1) σημειώθηκε νέος σεισμός στη Λέσβο, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.