Ελλαδα

Καπραβέλος: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω ιώσεων»

Πρόταση για παράταση των διακοπών για μία εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητής φορά μάσκα κατά την προσέλευσή του στο σχολείο
© Menelaos Myrillas / SOOC

Νίκος Καπραβέλος: Η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία και η πρόταση του ιατρού για παράταση στο άνοιγμα των σχολείων

Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα προτείνει ο Νίκος Καπραβέλος, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης στα παιδιά την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, αλλά τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα.

«Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές. Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. «Όλοι είχαν προβλέψει πως το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι τρομακτικό», λέει.

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: «Η Κίνα μπορεί να αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών»

Για την Κίνα ο Νίκος Καπραβέλος σχολιάζει ότι δεν τον ανησυχεί η Όμικρον και τα μέτρα που παίρνει η Ευρώπη είναι προληπτικά, αλλά χρειάζεται επιτήρηση και συνεργασία με τον ΠΟΥ για να μην αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού έχει περιοριστεί σε σχέση με πέρυσι και η πίεση στα νοσοκομεία είναι λόγω των ιογενών λοιμώξεων. Επιπλέον, σημείωσε ότι «όπως δυστυχώς φάνηκε και στην περίπτωση του 6χρονου από τε Γρεβενά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ Παίδων, για αυτό θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί».

Ακόμη, συμβουλεύει τους γονείς να μην πανικοβάλλονται. «Η καταρροή δεν είναι τρομακτικό σύμπτωμα», ανέφερε ότι εκτιμά πως ακόμη δεν έχουμε φτάσει ως χώρα στην κορύφωση του κύματος των ιώσεων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpku0t1v5oft)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ