Ελλαδα

Ηλιούπολη: Η δικαστική απόφαση για την υπόθεση trafficking προκάλεσε ένταση

Στο επίκεντρο η ετυμηγορία για τον αστυνομικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έξι χρόνια μετά και η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας ξανά στο δικαστήριο
Δικαστική Αίθουσα (φωτό αρχείου) © Εurokinissi

Ηλιούπολη: Αθωώθηκε ο αστυνομικός για την υπόθεση της 25χρονης, ενώ κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και εμπορία ανθρώπων για την υπόθεση της 19χρονης - Ένταση μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την ανακοίνωση της απόφασης για το κύκλωμα μαστροπείας στην Ηλιούπολη με βασικό κατηγορούμενο ένα αστυνομικό.

Ο αστυνομικός κρίθηκε αθώος για την υπόθεση της 25χρονης και ένοχος για μαστροπεία και εμπορία ανθρώπων για την υπόθεση της 19χρονης. 

Το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο αστυνομικό με πλειοψηφία 6-1. Αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της 19χρονης κοπέλας ενώ κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2.

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων είχε προτείνει στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι, «η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της…».

Τα θύματα, δια των δικηγόρων τους, είχαν δηλώσει στις 5 Δεκεμβρίου ότι αρνήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο, γιατί απειλούνται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ